Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
održan sastanak G7

Olimpijske igre idu prema planu? "Čovječanstvo može pobijediti koronavirus"

Članice svjetskih lidera G7 podržat će Japan u organizaciji Olimpijskih igara prema planu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanski premijer Shinzo Abe izjavio je u utorak da će skupina sedam svjetskih lidera (G7) podržati kompletne Olimpijske igre, izbjegavši odgovor na pitanje je li netko od sudionika video konferencije spomenuo moguću odgodu Igara u Tokiju, koje bi trebale biti održane u terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

gol expired City i Chelsea žele pokvariti veliki posao Barci: Na stolu više od 100 milijuna eura divider

Dnevnik Asahi u utorak je objavio anketu među japanskim građanima koja je pokazala da je njih 63 % za odgodu Olimpijskih igara, a samo 23 % misli da bi one trebale biti održane kako je i planirano.

"Činimo sve što je u našoj moći da budemo spremni i cilj nam je održati kompletno natjecanje kao dokaz da čovječanstvo može pobijediti koronavirus", izjavio je japanski premijer tijekom video konferencije, a tu je rečenicu ponovio i na novinarsko pitanje je li netko spomenuo moguću odgodu.

gol expired Legenda Liverpoola žestoko po Lovrenu: "Ima 30 godina. Već je trebao naučiti neke stvari" divider

Interpretirajući premijerovu izjavu, olimpijska ministrica Seiko Hashimoto je pojasnila da termin "kompletne" znači održavanje Igara ovog ljeta u predviđenom terminu i uz nazočnost gledatelja.

Tijekom video konferencije svjetski lideri su se obvezali da će "činiti štogod je potrebno" u borbi protiv pandemije koronavirusa te da će još bolje surađivati kako bi zaštitili zdravlje ljudi, njihove poslove i gospodarski rast, a izdali su i zajedničku izjavu u kojoj su obećali baviti se zdravstvenim i ekonomskim rizicima.

gol expired Njoj nije dosadno u karanteni: Seksi Talijanka novom objavom raspametila fanove divider

Koronavirusom je do sada zaraženo gotovo 180.000 ljudi širom svijeta, a više od 7.000 je umrlo. Epicentar pandemije je iz Kine preseljen u Europu, gdje su otkazana gotovo sva sportska natjecanja, što dodatno komplicira situaciju oko održavanja Igara u Tokiju u predviđenom terminu.

Čelni čovjek Francuskog olimpijskog odbora izjavio je u ponedjeljak da bi za održavanje OI prema planu pandemija trebala dostići vrhunac i početi jenjavati do kraja svibnja, dok je američki predsjednik Donald Trump ustvrdio da bi najgore razdoblje u borbi s koronavirusom trebalo završiti u srpnju ili kolovozu, što je mnogo dulje nego što je prethodno predviđao.

gol expired Danas se odgađa nogometni Euro, ali pogledajte što prvo UEFA traži od klubova i što žele lige divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider