Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEVJEROJATNA ZRINKA

Mlada Hrvatica sa 16 godina krenula 78. u slalomu i ostvarila rezultat karijere u FIS utrci

Novi uspjeh sjajne mlade Hrvatice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirana hrvatska skijašica 16-godišnja Zrinka Ljutić u srijedu je osvojila četvrto mjesto u slalomu na FIS utrci nacionalnog prvenstva (Trofej Livata) u talijanskoj Soldi. Za pobjednicom, 26-godišnjom Amerikankom Paulom Moltzan, zaostala je 2,11 sekunde.

Drugo mjesto također je pripalo američkoj skijašici, Nina O'Brien zaostala je sekundu i pet stotinki. Na trećoj poziciji završila je Slovenka Meta Hrovat (+1,61), koja ima pet godina iskustva natjecanja u Svjetskom kupu.

gol expired Novo čudo hrvatskog skijanja: Sa 16 godina u prvoj FIS utrci krenula 114. i napravila nešto što nije uspjelo ni Janici Kostelić divider

Zrinka Ljutić je imala startni broj 78, a prvu vožnju završila je na 13. mjestu. No, u drugoj vožnji je ostvarila najbolje vrijeme, što joj je na kraju donijelo četvrto mjesto.

Dan ranije na veleslalomskoj utrci (Trofej Livata) u talijanskoj Soldi Zrinka Ljutić je bila deveta. I toj utrci je imala visoki startni broj (108), ali je drugim najbržim vremenom u drugoj vožnji stigla do devetog mjesta, zaostavši za pobjednicom Ninom O’Brien 2,59 sekunde.

gol expired Nevjerojatni uspjeh novog čuda hrvatskog, ali i svjetskog skijanja: Ljutić s brojem 108. do devetog mjesta! divider

Na Trofeju Livata u talijanskoj Soldi u srijedu su nastupili i skijaši, koji su vozili veleslalom. Hrvatski skijaš 21-godišnji Samuel Kolega, koji je imao drugo vrijeme u drugoj vožnji, na kraju je osvojio peto mjesto, zaostavši 45 stotinki za pobjednikom, Španjolcem Joaquimom Salarichem. U veleslalomu je nastupio još jedan hrvatski predstavnik, 18-godišnji Tvrtko Ljutić, stariji brat Zrinke Ljutić, i on je završio na 28. mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider