Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Počinje u 14:50

Miriši na spektakl u finalu utrke na 100 metara: Već u polufinalu pala dva rekorda, ispali svi Boltovi sunarodnjaci i jedan od favorita za zlato

Među najboljih osam u utrci na 100 metara na Olimpijskim igrama neće biti sedmog najbržeg čovjeka svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miriši na spektakl velikom u finalu utrke na 100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tri polufinalne utrke dale su i zadnja imena koja će trčati za medalje. Čudesno je bilo u zadnjoj polufinalnoj skupini u kojoj su pala dva rekorda, a u finalu od 14 i 50 neće biti sedmog najbržeg čovjeka svijeta.

Kinez Su Bingtian je s 9.83 postavio azijski rekord, a Talijan Lamont Marcell Jacobs je s 9.84 postavio najbolje vrijeme atletike na Starom kontinentu, koji je za dvije stotinke sekunde skinuo Portugalca Francisa Obikwelua.

U finalu utrke koja će dati nasljednika Usaina Bolta neće biti ni jednog njegovog sunarodnjaka, što je veliko iznenađenje. Najbrži čovjek svijeta vjerojatno bi i danas bio najbolji u ovoj disciplini, ali osvajač zlata u Riju se u međuvremenu umirovio.

Među najboljih osam sprintera na Igrama na 100 metara neće biti ni jednog od favorita za zlato, Trayvona Bromella, koji nije ušao u finale s okruglim vremenom 10.00, u fotofinišu je završio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Ove godine je istrčao 100 metara za 9.77, čime je postao sedmi najbrži čovjek svih vremena, ali neobjašnjivo je kiksao u Tokiju…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider