Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neviđena drama

Najluđa utakmica godine: Jedan od najboljih u povijesti promašio za preokret stoljeća!

Nevjerojatno dramatičan kraj imala je utakmica između Aalborga i Kiela.

Mikkel Hansen (Foto: Srđan Vrančić/Cropix)

Nešto više od mjesec i pol dana ostalo je do početka Europskog rukometnog prvenstva. Dok čekamo na početak europske smotre, klupski rukomet je u punom zamahu. U srijedu su odigrane prve tri utakmice osmog kola rukometne Lige prvaka. Na svima je bilo uzbudljivo i napeto do samog kraja što uostalom potvrđuju i rezultati - 27:27, 27:28, 28:28.

Ovaj prvi remi bio je rezultat utakmice Aalborg - Kiel na kojoj su gledatelji svjedočili nevjerojatnom povratku domaće momčadi.

Nakon što se dobar dio prvog poluvremena igrao gol za gol, Domagoj Duvnjak i društvo dodali su gas i na odmor otišli s četiri pogotka prednosti. Kiel je u jednakom ritmu otvorio nastavak utakmice i u jednom trenutku došao do golemih +7 (na semaforu je stajalo 15:22).

Nekoliko minuta prije kraja utakmice rezultat je bio 21:27 i činilo se da će bodovi otići put Kiela. Međutim, tada je uslijediila fantastična serija Aalborga od 6:0, uspjeli su izjednačiti, a otprilike pola minute prije kraja imali su i sedmerac. Loptu je uzeo Mikkel Hansen, najbolji danski rukometaš i općenito jedan od najboljih otkad postoji ovaj sport.

Krcata dvorana očekivala je hladnokrvnu realizaciju, ali umjesto toga Hansen je promašio cijeli gol, ponudivši priliku Kielu da dođe do pobjede, što Nijemci u konačnici nisu iskoristili. Da je Hansen realizirao sedmerac, Aalborg bi vjerojatno pobijedio i to zahvaljujući seriji od 7:0 u završnih nekoliko minuta. Ovako, ostali su bez tog željenog sedmog pogotka za preokret i morali su se zadovoljiti jednim bodom.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider