Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Trajat će četiri dana

Danas kreće posebna utrka: Simbolična relacija za sve Hrvate, a motiv je plemenit

Iz Atletskog kluba Plitvice poručuju da se ovom utrkom od četiri etape na relaciji Plitvice - Gračac - Knin - Sinj - Aržano, osim Joviću, počast odaje i svim drugim nevinim žrtvama Domovinskog rata,

Hrvatska zastava (Foto: Afp)

U subotu iz Plitvica kreće 243 kilometra dugačka četverodnevna memorijalno-humanitarna utrka u spomen na Josipa Jovića, prvog poginulog redarstvenika u Domovinskom ratu, a cilj je u Aržanu, u kojem je Jović rođen (21. studenog 1969.).

Iz Atletskog kluba Plitvice poručuju da se ovom utrkom od četiri etape na relaciji Plitvice - Gračac - Knin - Sinj - Aržano, osim Joviću, počast odaje i svim drugim nevinim žrtvama Domovinskog rata, a trkačima AK Plitvice pridružit će se i njihov počasni član Nikica Vrabac, suborac i prijatelj Josipa Jovića.

Pomozimo tromjesečenom dječaku Janu Rukavini

Humanitarnim djelom akcije će se sakupljati novac za tromjesečnog dječaka Jana Rukavinu, na način da će svaki od 243 kilometra biti dostupan za prodaju. Sav će se sakupljeni novac utrošiti za nabavku medicinskih aparata koji će pratiti njegove vitalne funkcije, jer je u dobi od tri tjedna dobio meningitis i sada svaka viroza ili infekcija predstavlja ozbiljnu prijetnju za njegovo zdravlje i život.

"Ovaj čin dobrote će napraviti važnu i bitnu promjenu u životu tog malog djeteta", poručuju trkači te objašnjavaju da donatori mogu odabrati bilo koji od ponuđena 243 kilometra, a sredstva se uplaćuju na poseban zaštićeni račun.

Minimalna uplata za rezervaciju jednog kilometra je 15 eura. Prijedlog organizatora je da se s uplatama nastavi i nakon što se rasprodaju svi kilometri, da bi se prikupilo što više novca potrebnog tromjesečnom Janu i njegovoj obitelji, financijski iscrpljenoj dosadašnjim liječenjem i putovanjima na razne tretmane i kontrole.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider