Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
o ciljevima, kobnom polufinalu...

Heroj svjetske bronce u Dnevniku Nove TV: "Uvijek ciljamo najviše postolje, unatoč svim problemima"

Maro Joković stigao je u Dnevnik Nove TV s poklonom - brončanom medaljom sa Svjetskog prvenstva.

Galerija Maro Joković (Foto: GOL.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu osvojila je broncu. Maro Joković stigao je s osvojenom medaljom u Dnevnik Nove TV.

Nakon više od 25 sati puta, vjerujemo da su se dojmovi slegli. Kako gledate na ovu medalju?

"Dug je put iz Južne Koreje do Hrvatske, još nisu svi došli kućama. Dojmovi se fenomenalni, medalja je za nas nevjerojatan uspjeh, vratiti se s velikog natjecanja s medaljom ne može se usporediti s ničim. Iskreno, naše želje su bile možda malo više, očekivali smo barem borbu za zlato, ali mala nesigurnost i dekoncentracija u polufinalu koštala nas je toga. Međutim, možemo biti zadovoljni s ovom medaljom."

"Nakon izgubljenog polufinala potonuli smo psihički"

Kako uopće vi, tako snažni i stasiti vaterpolisti putujete 25-30 sati?

"Ha-ha, nije jednostavno, snalazimo se kako možemo, uvijek je problem sa sicevima i gužvom, ali i to je dio posla."

Halil Jaganjac (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL) Hrvatska nije uspjela: Francuska u finalu SP-a porazila mlade rukometaše divider

Odigrali ste opet sjajan turnir, ona utakmica za broncu protiv Mađarske, sa šest golova iz šest pokušaja, bila je briljantna.

"Moramo naglasiti da smo nakon izgubljenog polufinala potonuli psihički, nije se bilo lako odmoriti za broncu. Ova medalja je plod svih igrača i stručnog stožera, ovo je kolektivni sport, kad jedan izgubi, izgubili smo svi. Velika predstava u završnici, velika pobjeda nad samima sobom."

"Kad smo pravi, onda nas nitko ne može pobijediti"

Malo odmora, pa pripreme za Europsko prvenstvo u Budimpešti u siječnju. S obzirom da niste osigurali plasman na Olimpijske igre, tamo ćete to ostvariti?

"Bilo bi jako dobro prvo analizirati ovo prvenstvo, vidjeti gdje smo griješili, što nije bilo dobro. Imamo nekoliko mjeseci da stavimo sve na papir, da poradimo na tome kroz treninge i razgovore, da budemo na EP-u još bolji. Kao što ste rekli, tamo se dijeli još jedna viza za Tokio, to je naš cilj, vjerujemo da imamo kvalitetu i snagu za to. Kad smo pravi, onda nas nitko ne može pobijediti."

gol expired Zvijezde u usponu: Hrvat najbolji igrač prvenstva, još jedan u idealnoj postavi divider

S obzirom na ovaj rezultat, može to biti i opomena za sljedeću godinu. Slijedi EP, onda Olimpijske igre.

"Mi uvijek ciljamo na najviše postolje, o tome nema dileme, reprezentacije protiv kojih ćemo igrati pokazale su zavidnu kvalitetu i to neće biti lagan put. Čeka nas dosta posla, ali na dobrom smo putu, držimo kontinuitet medalja i dobrih igara. To nas veseli pojedinačno i kao momčad, unatoč svim problemima koje smo imali ostali smo u vrhu svjetskog vaterpola i veseli nas što se uvijek vraćamo s medaljom."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider