Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dva gola u 24 minute

Hrvatska ipak bez novog finala i obrane zlata, Barakude zakazale kao favoriti

Hrvatska neće igrati u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu.

Hrvatski vaterpolisti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva od Španjolske sa 5:6 (1:2, 1:2 , 0:2, 3:0). Bilo je to jedno slabo izdanje Barakuda, koje su iskoristile samo tri prilike od 13 kada su imali igrača više.

Hrvatska je u prve tri četvrtine postigla svega dva gola, ponajviše zahvaljujući vlastitoj neodlučnosti, ali i čudesnom vrataru Lopezu koji je branio sve i svašta.

Bila je to jedna od najlošijih utakmica hrvatske reprezentacije uopće, posebno u napadu, jer su u prve tri četvrtine zabili samo dva gola, a s tri pogotka u zadnjoj četvrtini samo su umanjili poraz.

Igrač više katastrofalnih 3:13

Od samog početka hrvatski napad bio je posve nemoćan, gotovo svi šutovi završavali su u bloku Španjolaca ili okviru gola, a ono što bi išlo u vrata obranio je solidni španjolski vratar Lopez, koji je imao devet obrana.

Realizacija igrača više bila je katastrofalna (3:13), što se nije moglo nadoknaditi ni dobrom igrom u obrani. Tek u posljednjoj dionici igre, kada su Španjolci odlučili čuvati veliko vodstvo od 6:2, proradio je hrvatski napad, Fatović je zabio za 5:6, ali se potom u zadnjih sedam sekundi nije moglo do izjednačenja.

Hrvatska tako neće obraniti naslov svjetskog prvaka, a nisu se ni već u Južnoj Koreji uspjeli plasirati na Olimpijske igre u Tokiju. Španjolska se još jednom pokazala neugodnom na Svjetskom prvenstvu za hrvatske vaterpoliste jer su i u trećem međusobnom susretu na mundijalima pobijedili Barakude.

U borbu za sedmo uzastopno odličje na svjetskoj smotri

Kod Hrvatske je Maro Joković postigao tri gola, a Xavi Garcia i Loren Fatović po jedan, dok je Maro Bijač utakmicu završio sa šest obrana. Španjolce je predvodio Mallarach s dva gola.

U finalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu, po drugi put u povijesti natjecanja, igrat će Španjolska i Italija. Talijani su u drugom polufinalu s 12:10 slavili protiv Mađarske.

gol expired Tek drugi put u povijesti svjetskih prvenstava Mađarske, Srbije ili Hrvatske nema u finalu! divider

Tako će se po tek drugi put u povijesti prvenstava dogoditi da u finalu nema ni Mađarske, ni Hrvatske i Srbije.

Hrvatska će protiv Mađarske pokušati produžiti niz osvajanja medalja na SP-ima na sedam. Niz je počeo još 2007. u Melbourneu osvajanjem zlata, uslijedile su bronce 2009. (Rim), 2011. (Šangaj) i 2013. (Barcelona), srebro 2015. u Kazanu i zlato 2017. u Budimpešti.

I za Španjolsku i za Italiju ovo će biti šesti nastup u finalu SP-a.

Italija je dosada tri puta osvajala naslov (1978, 1994, 2011), dok je Španjolska dva puta bila svjetski prvak (1998, 2001). U jedinom dosadašnjem međusobnom finalu 1994. u Rimu Italija je bila bolja sa 10-5.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA {{score}}


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider