Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"teška srca i ne svojom voljom"

Tužno priznanje zbog čega je jedan od najuspješnijih sportaša svih vremena morao zaključiti veličanstvenu karijeru

Igračku mirovinu obznanio je jedan od najuspješnijih sportaša svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći badmintonaš svih vremena Lin Dan (36) obznanio je odlazak u igračku mirovinu na pragu svog 37. rođendana. Dvostruki olimpijski pobjednik, peterostruki svjetski prvak i šesterostruki pobjednik All Englanda odlučio je teška srca reći zbogom sportu u kojem je dominirao 15-ak godina.

"U 37. godini bolovi i ozljede mi više ne dopuštaju da se borim sa svojim suigračima. Zahvalan sam, ali teška srca i ne svojom voljom napuštam ovaj sport", napiso je između ostalog u svom oproštaju Lin Dan.

gol expired Idol (engleskih) huligana: Prije 15 godina radio u tvornici, a danas je u elitnom klubu divider

Lin Dan je do 28. godine života ostvario Super Grand Slam, odnosno slavio je na svih devet najvećih natjecanja na svijetu: Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Svjetski kup, Thomas Cup, Sudirman Cup, Super Series Masters Finals, All England, Azijske igre i Azijsko prvenstvo. On je do dana današnjeg prvi i jedini kojem je to pošlo za rukom.

Jedini je badmintonaš među muškarcima koji je uspješno obranio naslov olimpijskog pobjednika iz 2008. godine na Igrama 2012. godine.

gol expired UFC legenda stigla u Dubrovnik i prošetala praznim Stradunom divider

Pamtit ćemo ga po nevjerojatnom rivalstvu protiv Lee Chong Weija, s kojim se obračunao čak 40 puta na profesionalnoj razini. Lin Dan je odnio 28, a LCW 12 pobjeda. Njihovo rivalstvo smatra se najvećim u badmintonskoj povijesti.

Zanimljivo, roditelji su htjeli da Lin Dan svira klavir, no on je vrlo brzo pokazao veliki talent kada je badminton u pitanju i ostalo je povijest. Sa svega 12 godina osvojio je juniorsko prvenstvo Kine, da bi već s 18 bio u seniorskoj reprezentaciji Kine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider