Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ovo je tek početak"

Nova era makedonskog rukometa započela praskom: Lazarov nakon rušenja Danske u debiju otkrio kako je pobijedio svjetske prvake

Rukometna reprezentacija Makedonije upisala je veliku pobjedu u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u rukometu Makedonija je s 33:29 pobijedila svjetskog prvaka Dansku i s maksimalnim učinkom u do sada odigranim susretima praktički izborila Euro u Slovačkoj i Mađarskoj iduće godine.

Svega dva mjeseca nakon blamaže na Svjetskom prvenstvu u Egiptu Makedonija je za izbornika-igrača postavila legendarnog Kiru Lazarova, koji je u svom debiju odmah srušio najbolju reprezentaciju svijeta. Sam je postigao četiri gola, ali energija i samopouzdanje koje je ugradio svojim igračima presudili su u ovoj utakmici.

"Prvo i osnovno, zahvaljujem svojim igračima, u ovom slučaju i suigračima. Poštovali smo ono što smo se dogovorili. Zahvalan sam i stručnom stožeru koji me je ispratio i pomogao. Iako je ovo novi izazov za mene, u posljednjih nekoliko dana osjetio sam pozitivnu energiju u ekipi. Bili smo motivirani, ja sam bio spreman i na to da odigramo slabo i izgubimo, važno mi je bilo da pokažemo na terenu ono što smo se dogovorili. Uspjeli smo poštovati to i završilo se kako se završilo."

gol expired Englezi se čudom čudili, Mourinho pokazao respekt: Razlika u klasi očita, taktika promašena, ali ne mora se tako kiksati divider

Kiro je utakmicu započeo s mlađim igračima, uglavnom ne starijima od 25 godina.

"Imao sam hrabrosti početi utakmicu s generacijom od 96.do 98., imam povjerenje u njih. Od tih igrača mnogi su osporavani, možda im treba malo više vremena da se pokrenu, ali oni znaju igrati rukomet, siguran sam u to. Ja sam tijekom cijele karijere 'napadač', ali ovih sam dana inzistirao na obrani. Malo im je bilo smiješno što jedan napadač kao ja inzistira na obrani. Međutim, cijelog života borim se protiv dobrih obrana i znam šta to znači."

Lazarov vjeruje da je ovo samo početak jedne nove ere makedonskog rukometa.

"Sretan sam i ponosan na cijelu Makedoniju zato što su svi ljudi zajedno s nama prolazili kroz dobre, ali i loše trenutke. Ali ostajem čvrsto na zemlji jer znam da nam tek predstoji puno posla. Zahvaljujem makedonskoj javnosti, od koje sam dobio 99 % podrške. Ovo je samo početak, ja znam što je sport i dobro poznajem makedonski mentalitet. Najvažnije je da se i službeno plasiramo na Europsko prvenstvo, a za dalje ćemo razmišljati kasnije."

gol expired Engleski mediji većinom spominju samo jedno ime s utakmice Dinama u Londonu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider