Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
počivala u miru

Nizozemska u šoku: U naponu snage preminula svjetska i europska prvakinja

Nizozemka Lara van Ruijven preminula je u dobi od svega 27 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tužna vijest dolazi nam iz Francuske gdje je nakon dvotjedne kome preminula 27-godišnja svjetska i europska prvakinja u brzom klizanju, Nizozemka Lara van Ruijven.

"Ovo je nevjerojatan udarac za našu vrlo povezanu skupinu. Nedostajala nam je u protekla dva tjedna, a ova je vijest nevjerojatna", rekao je trener nizozemske reprezentacije Jeroen Otter.

Svjetska prvakinja u utrci na 500 metara preminula je nakon posljedice autoimune reakcije. Ona je bila hospitalizirana krajem prošlog mjeseca nakon što je pozlilo na treningu, a četiri dana nakon toga prebačena je na odjel intenzivne njege.

gol expired Messi, jesi li to ti? Pogledajte kako je 18-godišnji Bjelorus posramio suparničku obranu! divider

Kao razlog se ispostavila autoimuna bolest zbog koje je došlo do unutarnjeg krvarenja. Nizozemka je nakon toga stavljena u induciranu komu, te je bila podvrgnuta nekoliko operacija, no stanje joj se nije popravilo. Preminula je 10. srpnja u francuskoj bolnici u gradu Perpignanu.

Autoimune bolesti nastaju kao posljedica pretjerane reakcije imunološkog sustava protiv tvari, organizama i tkiva normalno prisutnih u tijelu. Danas postoji preko 40 ljudskih bolesti klasificiranih kao sigurno ili vjerojatno autoimunog porijekla i od njih zajedno boluje oko 5-7% svjetske populacije. Gotovo sve autoimune bolesti pojavljuju se bez upozorenja i jasnih uzroka.

Kamaru Usman udara Masvidala Usman izdominirao Masvidala i obranio pojas UFC prvaka, Volkanovski "ukrao" pobjedu Hollowayju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider