Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo božo

Hrvatska ima novog predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Božo Starčević će na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljati hrvatsko hrvanje grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kg

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčanin Božo Starčević će na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljati hrvatsko hrvanje grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kg, a to je pravo izborio subotnjim plasmanom u finale kvalifikacijskog turnira koji u nedjelju završava u Budimpešti.

Na putu do finala 32-godišnji Starčević je prvo tehničkom nadmoći (8-0) bio bolji od Poljaka Mateusza Lukasza Wolnyja, a nakon teške i neizvjesne borbe u četvrfinalu je svladao i Azerbjadžanca Sanana Sulejmanova.

U polufinalnoj borbi koja je pobjedniku donosila plasman na Olimpijske igre Starčević je na bodove (3-1) pobijedio češkog reprezentativca Oldricha Vargu.

Trenutačno najbolji hrvatski hrvač i nesuđeni finalist na Igrama u Rio de Janeiru 2016., u nedjelju će se u Budimpešti za zlato boriti protiv Rusa Aleksandra Čehirkina koji je u kontroverznom polufinalu na bodove (7-6) pobijedio Bugarina Aika Mnatsakaniana.

gol expired Trener Villarreala fasciniran Dinamom: "Njihov put sve govori. Šanse su nam podjednake" divider

Od ostale četvorice hrvatskih predstavnika do borbe za broncu stigao je Marko Koščević u kategoriji do 130 kg, a u nedjeljnom repesažu će se do meča za odličje moći probiti i Ivan Lizatović (do 60 kg) te Danijel Janečić (do 67 kg).

Lizatovića je u repesaž povukao Nijemac Etienne Kinsinger koji ga svladao u četvrtfinalu (8-2). Janečić je u četvrtfinalu izgubio od Gruzijca Ramaza Zoidzea (8-0) koji se lakoćom plasirao u finale pa je hrvatski reprezentativac završio u repesažu. Lizatovića od borbe za broncu dijeli pobjeda protiv Estonca Helaryja Maegisalua, a Janečić će morati svladati Ukrajinca Artura Politajeva.

U repesaž je trebao i Koščević, ali mu je Norvežanin Oskar Marvik predao meč bez borbe te hrvatskog reprezentativca u najvišoj težinskoj kategoriji od odličja dijeli pobjeda protiv Poljaka Rafala Andrzeja Krajewskog.

Nažalost, samo finalisti turnira u Budimpešti su izborili plasman na olimpijski turnir.

Ivan Huklek je u kategoriji do 87 kg izgubio prvi meč, a na bodove (6-2) ga je pobijedio Armenac Artur Šahinjan.

gol expired Reprezentativna stanka kao zatišje pred buru: Kreće ludi lov na naslov prvaka, Osijek ima jednu veliku prednost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider