Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oprezan od starta

Trener Villarreala fasciniran Dinamom: "Njihov put sve govori. Šanse su nam podjednake"

Unai Emery kazao je da su šanse Dinama i njegovog Villarreala za prolaz u polufinale Europske lige podjednake.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener nogometaša Villarreala, suparnika zagrebačkog Dinama u četvrtfinalu Europske lige, Unai Emery rekao je u subotu kako nema favorita u susretima njegove momčadi i hrvatskog prvaka.

"Izgledi za prolaz su nam 50 posto, baš kao i Dinamu. To će biti susreti u kojima ćemo morati istinski biti 'unutra' te uložiti maksimalan napor kako bismo prošli", izjavio je Emery na konferenciji za medije u Villarrealu, gradu na jugu Španjolske.

"Dinamov put do četvrtfinala sve govori. U ovoj fazi natjecanja nitko ti ništa ne poklanja, neće to učiniti ni Dinamo niti Slavia Prag u svojoj utakmici. Dinamo je izuzetno dobro organizaran, a izbacivanjem Tottenhama je pokazao da ima itekako dobre igrače", dodao je Emery.
Emery je sa Sevillom tri puta osvajao Europsku ligu, a s Villarrealom je ušao u četvrtfinale nakon dviju pobjeda nad kijevskim Dinamom u osmini finala.

gol expired Reprezentativna stanka kao zatišje pred buru: Kreće ludi lov na naslov prvaka, Osijek ima jednu veliku prednost divider

Zagrebački Dinamo je, pak, u četvrtak sa 3:0 pobijedio londonski Tottenham nadoknadivši poraz od 0:2 iz prvog susreta.

"Analizirat ćemo Dinamo, prostudirat ćemo ga, no vidjeli smo da je eliminirao velikog favorita za osvajanje ovog natjecanja. Sigurno će i protiv nas pružiti svoju najbolju igru. Stoga moramo iskazati svu svoju snagu kako bismo pobijedili", rekao je Emery.

Villarreal, trenutačno sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, u nedjelju igra protiv Cadiza, koji se nalazi na 14. poziciji.

"Samopouzdanje se stječe iz dana u dan, zbijanjem redova i zajedništvom. Porazi ti unose sumnju u vlastitu sposobnost pa je zato pobjeda bitna, ona je lijek za stjecanje samopouzdanja. Sutrašnja utakmica nam je izazov. Ona nam je prilika da se oporavimo nakon brojnih ligaških utakmica doma u kojima nismo pobijedili. Doma smo odigrali puno remija te tako ostali bez bitnih bodova u prvenstvu", istaknuo je trener Villarreala.

gol expired Hajduk slavio protiv Šibenika, prvijenac za prvu momčad zabio je Marin Ljubičić divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider