Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
travanj će biti super uzbudljiv

Reprezentativna stanka kao zatišje pred buru: Kreće ludi lov na naslov prvaka, Osijek ima jednu veliku prednost

Nakon utakmica u nedjelju slijedi stanka u HNL-u zbog utakmica reprezentacija, nakon čega kreće ludi lov na naslov prvaka Hrvatske.

U nedjelju nas očekuje prvi prvenstveni nastup Dinama nakon povijesnog trijumfa protiv Tottenhama i to poprilično zahtjevan. Modri na Maksimiru igraju protiv Gorice, momčadi koju u posljednja dva kola nisu uspjeli pobjediti ni Osijek ni Hajduk, te momčad koja nije poražena sedam kola zaredom. I sve to nakon što je Osijek jučerašnjom pobjedom nad Lokomotivom stavio dodatni pritisak na modre.

Osijek je pobijedio Lokomotivu i vratio se na vodeće mjesto prvenstva s bodom više od Dinama, ali i s dvije utakmice više.

"Prije svega bih čestitao Dinamu na važnoj i velikoj pobjedi, na plasmanu u četvrtfinale Europske lige. Želimo im puno sreće u utakmicama protiv Villarreala. Što se tiče naše utakmice, mislim da samo zasluženo pobijedili. Moglo je na kraju i uvjerljivije, ali mislim da, kad sagledamo cijelu utakmicu, mislim da je rezultat u redu", kazao je Nenad Bjelica, trener Osijeka.

Dinamovci sami ističu koliko im je domaće prvenstvo važno.

gol expired Hajduk slavio protiv Šibenika, prvijenac za prvu momčad zabio je Marin Ljubičić divider

"Živimo jedne lijepe dane u ovoj našoj zajednici i nadam se da ćemo tako nastaviti dalje. Znam da je tema Euroliga, znam da je lijepo sve ovo tu, ali ja moram pohvalit Hrvatsku nogometnu ligu koja nam je omogućila sve ovo, jaku hrvatsku nogometnu ligu koja nas je pripremila za sve ovo i njoj isto tako pridajemo jako veliku pažnju. U nedjelju je Gorica i ona je za nas i Arsenal i Manchester u jednom", kazao je trener Dinama Damir Krznar.

"Jedna utakmica može sve okrenut. Loše odigraš par, padne forma i onda može sve otić na dolje, tako da... korak po korak, trening po trening, pa ćemo vidjet gdje ćemo stići", nadovezao se Mislav Oršić.

A golemna je razlika u rasporedu dva konkurenta za naslov prvaka. Jer Dinamo uz prvenstvo i, dakako, Europu, još lovi osvajanje Kupa, dok je Osijek koncentriran samo na HNL.

Ali pred Osječanima je težak raspored. Prvo im slijede tri gostovanja, kod Istre i Slaven Belupa, a zatim i kod Hajduka. A onda ih očekuju dva derbija, doma s Dinamom i u gostima s Rijekom. Dinamov raspored je samo naoko nešto lakši: gostovanja kod Šibenika i Lokomotive, pa domaći susret s Istrom, ali i Modri ciklus od 5 kola završavaju derbijima: protiv Osijeka i Hajduka. A onaj s Osijekom se igra 21. travnja.

A između toga, Modri će imati i dva susreta s Villarrealom, tako da je Dinamov raspored maksimalno popunjen, no Krznar ističe: atmosfera u svlačionici je idilična pa problema ne bi trebalo biti.

gol expired Benzema s dva gola i asistencijom odveo Real Madrid do pobjede i stavio pritisak na Atletico i Barcu divider

"Svlačionica je iznjedrila 4-5 igrača koji praktički su treneri unutar momčadi. I to je fenomenalno. Znači, oni su ti koji potenciraju ozbiljnost kad je potrebna, oni su ti koji potenciraju humor kad je potreban i zaista ih je lijepo gledat u tim ulogama."

A lijepo će i jednima i drugima doći reprezentativna stanka od 10 dana. Osijeku s manje reprezentativaca još više.

"Uvijek dođe dobro pauza. Velik je pritisak svake utakmica, mora se dobit, tako da dečki to u svojim nogoma osjećaju, ali, evo, uspjevamo se nositi sa tim pritiskom dosta dobro i nastavljamo uspješno."

Uspješan Osijek nas je i doveo do ovako napetog prvenstva, a glavno pitanje je: koji će od glavnih pretendenata na naslov skupiti više bodova do međusobnog okršaja u travnju.

gol expired Lewy nije normalan: Bayern ostao s igračem manje, Poljak se razljutio i utrpao hat-trick divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider