Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kroos dvostruki asistent

Benzema s dva gola i asistencijom odveo Real Madrid do pobjede i stavio pritisak na Atletico i Barcu

Real Madrid preživio je teško gostovanje kod Celte i stavio dodatni pritisak na Atletico i Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida ostvarili su gostujuću pobjedu u subotnjoj utakmici 28. kola španjolskog prvenstva svladavši Celtu Vigo s 3:1 (2:1).

Ovosezonsku 18. prvenstvenu pobjedu "kraljevskom klubu" osigurali su dvostruki strijelac Karim Benzema i dvostruki asistent Toni Kroos. Prvi pogodak iz te suradnje francuski napadač je postigao u 20. minuti, a za 2:0 deset minuta poslije.

Santi Mina je u 40. minuti smanjio zaostatak domaće momčadi, a Celta je blizu izjednačenju bila u 83. minuti, kad je Iago Aspas iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora pogodio okvir vrata.

Real je pobjedu potvrdio u trećoj minuti sučevog dodatka, kad je Benzema asistirao, a Asensio iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Kapetan hrvatske reprezentacije i igrač tjedna u Ligi prvaka Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu, a u 80. minuti je zaradio žuti karton zbog prekršaja.

gol expired Lewy nije normalan: Bayern ostao s igračem manje, Poljak se razljutio i utrpao hat-trick divider

U prvom subotnjem dvoboju Athletic i Eibar su u Bilbau odigrali 1:1. Berchiche je 9. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je Kike u 17. minuti.

Real Madrid je došao do 60 bodova i privremeno smanjio zaostatak za vodećim Atleticom na tri boda, ali gradski suparnik ima utakmicu manje. Trećeplasirana Barcelona, također s utakmicom manje, ima 59 bodova. Četvrta je Sevilla s 54 boda. U zoni ispadanja su Eibar i Alaves s 23 boda, a zadnja je Huesca s 20.

U subotu će još igrati Huesca - Osasuna (18.30 sati) i Valladolid - Sevilla (21.00).

Španjolska - 28. kolo

Celta V. - Real M. 1-3 (S. Mina 40 / Benzema 20, 30, Asensio 90+3)
Athletic - Eibar 1-1 (Berchiche 9 / Kike 17)

gol expired Cro Cop objavio urnebesni post nakon Lovrenovog posjeta: "Shvatio je da je lakše braniti vlastiti šesnaesterac nego vlastitu glavu" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider