Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve bliže rekordu

Lewy nije normalan: Bayern ostao s igračem manje, Poljak se razljutio i utrpao hat-trick

Nogometaši minhenskog Bayerna slavili su s 10-oricom protiv Stuttgarta s čak 4:0, a Lewandowski je pritom postigao tri pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 4:0 svladali Stuttgart na svojoj Allianz Areni u subotnjem dvoboju 26. kola Bundeslige, iako su od 12. minute igrali s igračem manje.

Crveni karton je zaradio Alphonso Davies zbog neopreznog i opasnog starta. No, Bavarci su tada zaigrali kao da imaju igrača više te u razmaku od pet minuta postigli tri gola, a do kraja prvog poluvremena Robert Lewandowski je postigao 'hat-trick' za konačnih 4:0.

Najbolji svjetski napadač i strijelac u 18. minuti je postigao prvi od tri pogotka na asistenciju Gnabryja, koji je u 22. minuti postigao pogodak za 2:0. Samo minutu poslije Lewandowski je glavom pogodio mrežu Stuttgarta nakon ubačaja Muellera, a Poljak je u 39. minuti lijevom nogom zaključio 'hat-trick'.

gol expired Cro Cop objavio urnebesni post nakon Lovrenovog posjeta: "Shvatio je da je lakše braniti vlastiti šesnaesterac nego vlastitu glavu" divider

Lewandowski je sada udaljen svega pet golova od rekordera Bundeslige po broju pogodaka unutar jedne sezone - Gerda Mullera. Legendarni Nijemac zabio je 40 golova, a poljski napadač ima još osam kola da ga prestigne. 

U gostujućoj momčadi Borna Sosa je bio u početnoj postavi, a trener Matarazzo ga je zamijenio na poluvremenu.

Dortmundska Borussia se nakon još jednog neodlučenog ishoda, 2:2 na gostovanju kod Koelna, osam kola prije kraja prvenstva definitivno oprostila od borbe za naslov, a sve je dalje i od četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Erling Haaland je u 3. minuti doveo goste u vodstvo, ali je Koeln preokretom došao do prednosti 2:1. U 35. minuti Duda je realizirao kazneni udarac, a Jakobs je u 65. minuti pogodio za vodstvo Koelna. Haaland se pobrinuo da "žuto-crni" iz Koelna ipak ne odu praznih ruku, postigavši izjednačujući pogodak u 90. minuti.

Momčad iz Dortmunda za četvrtoplasiranim Eintrachtom zaostaje za četiri boda, nakon što je u subotu frankfurtski klub kao domaćin svlado berlinski Union s uvjerljivih 5:2. Dva pogotka postigao je Silva (2, 41), a po jedan Kostić (39) i Chandler (90+2), dok je Andrich poslao loptu u vlastitu mrežu (35). Za goste je oba pogotka postigao Kruse (7, 45+3).

Gostujuću pobjedu ostvario je Wolfsburg kod Werdera u Bremenu. Nesretni Sergent je glavom postigao autogol u 9. minuti, a Weghorst je u 42. minuti udvostručio Wolfsburgovu prednost. Mohwald je na kraju prvog dijela smanjio Werderov zaostatak, ali to je bio i konačan rezultat dvoboja.

gol expired Potres počeo drmati tijekom poena: Sedmi tenisač svijeta izbezumljeno gledao što se događa divider

Josip Brekalo je bio u početnoj postavi pobjedničke momčadi, a igrao je do 74. minute. Marina Pongračića nije bilo u momčadi zbog ozljede potkoljenice.

Bayern je na vrhu ljestvice sa 61 bodom, četiri više od drugoplasiranog RB Leipziga. Wolfsburg je treći s 51 bodom, a Eintracht četvrti s 47. Borrusia Dortmund drži petu poziciju s 43 boda, a Bayer Leverkusen je šesti s 40 bodova, ali i utakmicom manje.

U zoni ispadanja iz Bundeslige su Hertha i Mainz s 21 bodom te već otpisani Schalke sa samo 10 bodova.

Njemačka Bundesliga - 26. kolo

Bayern - Stuttgart 4:0 (Lewandowski 18, 23, 39, Gnabry 22)
Eintracht - Union B. 5:2 (Silva 2, 41, Andrich 35-ag, Kostić 39, Chandler 90+2 / Kruse 7, 45+3)
Koeln - Borussia D. 2:2 (Duda 35-11m, Jakobs 65 / Haaland 3, 90)
Werder - Wolfsburg 1:2 (Mohwald 45 / Sargent 9-ag, Weghorst 42)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider