Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ljut sam na sebe"

Kristofferson objasnio ispad na Sljemenu: ''Sportaš sam, ne mogu sakriti emocije''

Norvežanin Henrik Kristoffersen objasnio je udaranje reklamnog panoa na Sljemenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slalomske utrke Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu. On je do svog četvrtog slavlja u Hrvatskoj stigao sa samo pet stotinki prednosti u odnosu na drugog sunarodnjaka Michaela Matta, te 11 stotinki ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je to teško podnio pa je u jednom trenutku čak i udario u reklamni pano.

''Priznajem da sam bio bijesan, ali ne na Matta i Hirschera, već na sebe jer sam napravio groznu pogrešku'', rekao je na press-konferenciji trećeplasirani na sljemenskoj slalomskoj utrci.

"Znam da je izgledalo kao da sam bijesan na konkurente, ali stvarno sam bio ljut na sebe i jako razočaran jer sam glupom pogrešku na središnjem, ravnom dijelu staze pokvario svoju inače izvrsnu vožnju s kojom bi vjerojatno i pobijedio. Ja sam sportaš i ne znam sakriti emocije. A ionako me sve prošlo nakon deset minuta i čestitao sam i Marcelu i Michaelu", kazao je Norvežanin, koji ove sezone ima sedam postolja iz devet utrka na kojima je nastupio, ali nijednu pobjedu.

"Točno je da nisam pobijedio, ali sam sve bolji i bolji. U Zagrebu sam odvezao svoj najbolji slalom sezone i to je dobar znak za nastavak sezone i za Olimpijske igre".

Marcel Hirscher: Hvala svima za gotovo savršene uvjete

Hirscher je na Sljemenu došao do svoje 50. pobjede u Svjetskom kupu, kojom se izjednačio s Talijanom Albertom Tombom na trećem mjestu ljestvice najsupješnijih skijaša svih vremena, a nakon tijesne pobjede zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi utrke jer su "uspjeli stvoriti gotovo savršene uvjete", unatoč toplom vremenu za ovo doba godine.

"Sad sam prilično umoran. Teško je shvatiti što znači doći do 50 pobjeda. Treba vam vremena da nabrojite svih 50. Jako sam ponosan na to. S druge strane, vrlo sam zahvalan što sam svo ovo vrijeme bio zdrav, što su moje tijelo i moja glava prihvatili igrati ovu igru sa mnom već deset godina, koliko sam u Svjetskom kupu", prokomentirao je Hirscher činjenicu da je upravo na Sljemenu došao do 50. pobjede te mu sad još samo četiri nedostaju kako bi se izjednačio sa sunarodnjakom Hermannom Maierom koji je drugi na 'vječnoj listi'.

"Četiri utrke, to se ne čini tako mnogo. No, morate pobijediti u četiri utrke. U ovom trenutku je najvažnije sretno doputovati u Adelboden i onda tamo jako dobro skijati. Nakon toga slijedi Wengen, Kitzbuehel, Schladming, Garmisch, Stockholm... Mnogo je utrka pred nama. Sjajno je biti u ovoj poziciji i imati mogućnost za nove pobjede."

Malo je falilo da Sljeme prvi put dobije pobjedničku braću

Sljemenski Crveni spust postao je prvo mjesto na kojem je sjajni Austrijanac stigao do četiri slalomske pobjede, a četvrtu će uskoro loviti i u Adelbodenu. No, Sljeme ima posebno mjesto u njegovom srcu zbog ugođaja, ali i zbog ljudi koji se svake godine trude skijašima stvoriti optimalne uvjete za natjecanje.

"Ovo je jedinstvena utrka, dosta različita od svih ostalih. Moram zahvaliti svima koji sudjeluju u organizaciji i pripremi utrke. Kad je temperatura pet ili više stupnjeva, to nisu baš najbolji uvjeti za utrku. No, organizatori su uspjeli stvoriti gotovo savršene uvjete. Lijepo je biti ovdje."

Drugoplasiranog Michaela Matta je samo pet stotinki dijelilo od naslova, a da je uspio, Sljeme bi po prvi puta dobilo pobjedničku braću jer je na prvom izdanju slavio njegov stariji brat Mario Matt.

"Moj brat Mario sada gleda utrke na televiziji i brine se za svoj bar i ergelu konja. Naravno da bih htio sljemensku krunu, ali ovo mi je tek treći nastup u Zagrebu. Prve godine sam prošao šest vrata i odustao, sljedeće godine sam došao do cilja i bio peti, a sada sam drugi s malih pet stotinki do pobjede. Mislim da sam tih pet stotinki izgubio u srednjem dijelu staze, bio sam prespor i nisam uspio skupiti dovoljno brzine za završnicu", kazao je Michael, koji je vodio nakon prve vožnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider