Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki adut Barakuda

Fenomenalni Rus za gol.hr otkriva kako je odlučio igrati za Hrvatsku i kakve su bile reakcije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo kojemu je domaćin Split od 29. kolovoza do 10. rujna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo toplo ljeto hrvatske vaterpolske reprezentacije tek treba doživjeti svoj vrhunac, na Europskom prvenstvu koje će se održati u Splitu od 29. kolovoza do 10. rujna.

Ne događa se baš često da u razmaku od dva i pol mjeseca kalendar bude popunjen i svjetskom i europskom smotrom, kao što će to biti slučaj ove godine, godine koja je iz perspektive Barakuda specifična i po tome što je za našu reprezentaciju na velikim natjecanjima počeo igrati i jedan stranac.

Konstantin Harkov i administracija Hrvatskog vaterpolskog saveza riješila je svu administraciju i popularni Kosta zamijenio je Rusiju Hrvatskom. Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su izabranici Ivice Tucka osvojili četvrto mjesto, Harkov je dao do znanja koliko će biti ubojit s naše desne strane s koje su godinama suparnike torpedirali Maro Joković i Xavi Garcia.

U intervjuu za gol.hr Harkov se osvrnuo na svoje prvo veliko natjecanje s Barakudama, prepričao je kako je došlo do transfera pod hrvatski stijeg, a nezaobilazna tema bio je nadolazeći Euro i očekivanja od istog.

Konstantine, iza Vas je već prvo veliko natjecanje u reprezentaciji, osvojeno je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Kakvi su dojmovi s vremenskim odmakom na taj turnir?

"Mislim da nismo odigrali loše prvenstvo, naravno da smo mogli biti i bolji, pogotovo u borbi za medalju, ali nismo imali sreće ovaj put.

Kakva je trenutna atmosfera u reprezentaciji? Koliko ste zadovoljni angažmanom, kako svojim osobno tako i od suigrača?

"Prošli smo velki ciklus priprema, atmosfera u reprezentaciji je odlična i zasad sam baš sa svime zadovoljan."

Proces aklimatizacije praktički niste ni morali prolaziti budući da ste prethodne četiri godine igrali u Hrvatskoj. Možete li našim čitateljima malo detaljnije objasniti kako se rodila ideja da zaigrate za Hrvatsku?

"Nisam nikad mislio da ću igrati za drugu reprezentaciju, ali dobio sam tu priliku, malo sam razmislio iza olimpijskih kvalifikacija i prihvatio tu ponudu."

Kakve su bile reakcije u Rusiji na Vašu odluku da više ne želite igrati za matičnu reprezentaciju?

"Ha, jedni baš i nisu bili zadovoljni s tim, dok su mi drugi govorili da je to izvrsna prilika za moju sportsku karijeru."

U Barakudama imate prilično težak zadatak s obzirom da su na desnoj strani hrvatskog napada godinama žarili i palili Maro Joković i Xavi Garcia. Možete li Vi hrvatskoj reprezentaciji dati sve ono što su isporučivali njih dvojica?

"Naravno da ne mogu sad uspoređivat sebe s Jokovićem i Garcijom, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe pa će vrijeme pokazati."

Pred vratima nam je Europsko prvenstvo u Splitu koje je ipak centralni događaj godine za našu reprezentaciju. Pretpostavljamo da odbrojavanje među igračima već odavno traje?

"Odbrojavanje je već krenulo iza Svjetskog pervenstva od početka priprema, siguran sam da nas očekuje jaki i zanimljivi turnir."

Što može ova Hrvatska u Spaladium Areni? Što nam nedostaje da bi se ponovilo europsko zlato iz Zagreba 2010.?

"Ono što sam siguran je da ćemo biti borbeni ispred domaćih navijača, dat ćemo sve od sebe da osvojimo medalju", zaključio je Harkov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider