Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
KOMENTAR Marka čeke

Goropadne Barakude poslale jasnu poruku: Euro tek počinje, Hrvatska ide po zlato

Hrvatska je pobijedila Gruziju i izborila polufinale Europskog vaterpolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od sva četiri polufinalista Europskog prvenstva upisala je najuvjerljiviji trijumf u četvrtfinalnim susretima.

Barakude su potopile Gruziju s okruglih 10 razlike, a bez obzira što je Hrvatska na papiru imala najlakšeg suparnika, ono što veseli uoči samog raspleta i borbe za medalje je maksimalno ozbiljan pristup i angažman.

gol expired Hrvatski topnici uništili Gruziju: "Navijači, dođite na polufinale, to će biti prava utakmica" divider

U napadu pametno i bez srljanja, u obrani izuzetno agresivno i koncentrirano - recept je koji je primijenila naša reprezentacija protiv nedoraslih Gruzijaca.

"Za nas Europsko prvenstvo tek počinje", izjavio je izbornik Ivica Tucak u mix-zoni poslije utakmice.

I nije nimalo pogriješio, dapače. Sav ovaj spektakl u Spaladium Areni, sa svim popratnim sadržajima, nije organiziran s mišlju da bi se zadovoljili ulaskom u polufinale i dalje što bude.

Ne, Hrvatska ovdje želi medalju, po mogućnosti onu najsjajniju. Naslov prvaka Europe, 12 godina poslije onog osvojenog u Zagrebu kraj Save, nešto je što bi ovoj generaciji koja je tek prošla proces pomlađivanja bio ne samo fantastičan uspjeh, nego i veliki podstrek za sve ono što ih čeka pod nacionalnom kapicom.

gol expired Tucak poslije velike pobjede posebno istaknuo jedan podatak: "Sretan sam i ponosan" divider

Hrvatskoj na putu do finala stoji reprezentacija Italije - fizički moćni, a istovremeno brzi i neugodni Settebello. Talijani su svoj posao na ovom Euru obavili besprijekorno, prvo su protutnjali kroz skupinu sa sve tri pobjede, a zatim i nisu dozvolili da im Francuska napravi isto ono što i Srbiji. Svi ih hvale, a ako je suditi prema ovome što smo u proteklih 10-ak dana imali prilike vidjeti u Spaladiumu, s razlogom pljušte pohvale na njihov račun.

No, na putu do europskog zlata ionako ne možeš eskivirati obračun s najjačima. Hrvatska je na ovom euru svladala Maltu, Francusku i Gruziju, uz remi s Grčkom u skupini. Neka Italija postane najveći skalp.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider