Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed Barakude!

Tucak poslije velike pobjede posebno istaknuo jedan podatak: "Sretan sam i ponosan"

Hrvatska je u polufinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu nakon četvrtfinalnog trijumfa nad Gruzijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Ivica Tucak nakon pobjede Hrvatske protiv Gruzije nije trošio previše vremena na sad već bivšeg suparnika Barakuda. Okrenuo se onome što čeka našu reprezentaciju.

"Igrali smo već s Talijanima ranije, svaki put je bilo na gol za nas ili gol za njih. Ovo će biti jedna potpuno nova utakmica, ja vjerujem da imamo snagu da ih pobijedimo. Oni u jedna fenomenalna ekipa i uistinu sjajno igraju, na svakom su faulu na granici isključenja. Imaju nekoliko izvrsnih, vanserijskih individualaca, Francesco Di Fulvio, imaju bombardera s desne strane Giacoma Canellu, tu je i ovaj ljevak Luca Damonte kojeg svi podcjenjuju, a ima strašan šut", pokazao je Tucak da dobro poznaje Talijane.

Protiv Gruzije je najbolji segment hrvatske obrane bila obrana, a Tucak je istaknuo da to nije slučajno:

"Obrana je zbilja najbolji dio na ovom turniru, to smo stvarno krvavo radili ova protekla dva mjeseca, od završetka Svjetskog prvenstva. Geoanaliza, blokova, vraćanja, sa Markom koji je fenomenalan na golu. Daj Bože samo da ostane ovako."

Uspio je malo i odmoriti momčad u posljednjoj četvrtini, u trenucima kad je razlika već bila nedostižna.

"Uspio sam odmoriti malo momčad, da, ali nekad to i nije dobro, nekad je dobro da budeš stalno u onoj pravoj tenziji, međutim i Talijani su imali jednosmjernu ulicu tako da to ne igra sad neku ulogu."

Na pitanje koliko još prostora Hrvatska ima, Tucak je rekao:

"Tek smo na početku!"

"Ono što mene čini sretnim i ponosnim je da smo mi ostali u vrhu svjetskog i europskog vaterpola. Dva velika natjecanja ove godine, Svjetsko prvenstvo i Europsko prvenstvo, a tri su reprezentacije koje su na oba došle do polufinala - Italija, Španjolska i Hrvatska. Sad kreće pravo, sad kreće bitka, ono što uistinu svi želimo ovdje napraviti na čelu sa mnom. Da će biti teško - hoće, ali imamo mi snage", zaključio je izbornik Barakuda.

Mogu li hrvatski vaterpolisti do finala Europskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider