Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kruže razna rješenja

Kako će završiti sportska natjecanja u Hrvatskoj? Jedna je odluka već pokrenula pravnu bitku

Uz nadu da će natjecanja krenuti što prije, sportski dužnosnici traže rješenja za rasplete sezona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još traje bura oko odluke o prekidu odbojkaškog prvenstva. U muškoj konkurenciji prvak je postala Mladost Ribola iz Kaštela. Slavnijem imenjaku iz Zagreba to se nimalo nije svidjelo.

''Mislim da je prije svega bilo nekorektno da se bilo kakva odluka donijela bez konzultiranja sa svim ostalim klubovima koji su cijelu sezonu igrali'', rekao je direktor Darko Antunović.

gol expired FIFA razmišlja o uvođenju trećeg prijelaznog roka divider

Pa su mladostaši, iako su na isti način postali prvaci u ženskoj kategoriji, krenuli u pravnu bitku.

''Naše odvjetničko društvo već je predalo zahtjev Središnjem državnom uredu za sport i Olimpijskom odboru, da se oni izjasne što se tiče te odluke.

''Mislim da se više neće igrati ove sezone''

Antunović jedva čeka da se opet krene trenirati i igrati i dodaje da će u ovoj situaciji klubovi jako teško opstati. Nekako opstaje i rukomet, a nacionalni savez odlučio je da se sva natjecanja prekidaju do 15. travnja.

''Mislim da se više neće igrati ove sezone'', kaže prvi čovjek hrvatskog rukometa Tomislav Grahovac, ni ne pomišljajući da bi se rukometni prvaci mogli proglasiti po odbojkaškom modelu.

gol expired Država koja se sjajno obračunala s koronom pokreće sportska prvenstva, kartonske lutke umjesto navijača divider

''Jednostavno se nije niti jedna utakmica odigrala, pa teško onda možete nekoga proglasiti prvakom.''

Dakle, dogodit će se nešto što se od osamostaljenja Hrvatske nije dogodilo - Zagreb konačno neće biti prvak. A prvake nećemo dobiti niti u košarci.

''U ovome trenutku je najbitnije zdravlje i da ovo što prije završi i da se što prije vratimo normalnom životu'', rekao je Stojko Vranković.

''Moramo biti oprezni da ne napravimo nepravdu"

Iduće će sezone tako u domaćem prvenstvu nastupati isti klubovi kao i ove sezone. Naravno, sve miruje i u vaterpolu, a tri su moguća scenarija kako će se sezona okončati.

''Jedna od njih je da se sva trenutačno prekinuta natjecanja i ponište'', kaže predsjednik HVS-a Mladen Drnasin.

gol expired Najomraženiji Francuz u Hrvatskoj trenira sa sinom koji nosi dres Luke Modrića divider

Druga solucija jest da se vrednuju postojeći rezultati i da se prvaci dobiju za zelenim stolom. A treća je i najpoštenija - da se svako započeto natjecanje i završi. Makar i ljeti.

''Moramo biti oprezni da ne napravimo izvjesnu nepravdu prema nekim klubovima ako imaju ugovore s najvažnijim igračima koji im istječu za vrijeme ljeta'', rekao je Drnasin.

A kad smo već kod ljeta - u nogometni je savez iz UEFA-e stigla direktiva da se prvenstvo mora završiti, makar se igralo po ljetnim vrućinama. Stigla je prijetnja - oni koji prekinu prvenstvo neće igrati u Europi sljedeće godine!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider