Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bit će fleksibilni"

FIFA razmišlja o uvođenju trećeg prijelaznog roka

Sadašnji prijelazni rokovi mogu trajati najviše 12 tjedana između sezona i četiri tjedna usred sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) razmišlja o uvođenju trećeg prijelaznog roka uslijed pandemije koronavirusa koji je prekinuo praktički sva nogometna natjecanja.

Direktor nogometnih regulativa u FIFA-i James Kitching je ovu mogućnost spomenuo u razgovoru za njemačku televiziju ARD.

"Treći prijelazni rok mogao bi nastupiti ako sadašnji sustav od dva prijelazna roka od ukupno 16 tjedana ne bude produljen, rekao je Kitching.

gol expired Najomraženiji Francuz u Hrvatskoj trenira sa sinom koji nosi dres Luke Modrića divider

Sadašnji prijelazni rokovi mogu trajati najviše 12 tjedana između sezona i četiri tjedna usred sezone.

"Prijelazni rokovi će biti fleksibilni i omogućit će pomicanje trenutnog, tako da će transferi biti mogući između kraja stare sezone i početka nove sezone", rekao je Kitching.

Zbog neviđenih promjena koje je epidemija bolesti COVID-19 uzrokovala na svim razinama nogometa, FIFA je prije nekoliko dana objavila niz uputa i preporuka na području praktičnih problema koji su se pojavili kao posljedica pandemije, posebice po pitanju ugovora igrača te sustava prelazaka igrača.FIFA je prije nekoliko dana.

gol expired Točno 20 godina od ozljede koja je šokirala svijet: Tko je kriv i kako je iz toga nastala "ona" frizura divider

FIFA je preporučila da "igrački ugovori budu produženi do stvarnog kraja natjecateljske godine, što bi se trebalo poklapati s izvornim namjerama ugovornih stranaka kada je ugovor sklopljen te što bi trebalo očuvati sportski integritet i stabilnost".

Kada su u pitanju prijelazni rokovi, nove okolnosti iziskuju promjene u uobičajenim pravilima. Stoga će FIFA biti prilagodljiva te će dopustiti da se prijelazni rokovi na koje utječe epidemija pomaknu kako bi trajali između kraja tekuće i početka iduće natjecateljske godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider