Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dan uoči početka

Još jedna zemlja potpuno odustala od Olimpijskih igara: Optužili koronu, ali su ih otkrili

U travnju je i Sjeverna Koreja otkazala sudjelovanje na igrama u Tokiju navodeći kao razlog novu pandemiju koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gvinejski sportaši neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pandemije COVID-19, najavljeno je.

Ukupno je pet sportaša trebalo predstavljati tu zapadnoafričku državu na Igrama. Međutim, gvinejski ministar sporta Sanoussy Bantama Sow kazao je kako njegova zemlja neće sudjelovati zbog "ponovnog oživljavanja inačica COVID-19".

Sow je odluku objasnio u pismu upućenom predsjedniku Nacionalnog olimpijskog odbora Nabiju Camiri, navodi se u izvještaju agencije AFP.

Hrvatska u Tokiju Olimpijske igre 2021.: Hrvatska u Tokiju, raspored naših olimpijaca divider

"Zbog ponovnog oživljavanja inačica COVID-19 vlada, zabrinuta za očuvanje zdravlja gvinejskih sportaša, sa žaljenjem je odlučila otkazati gvinejsko sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju", napisao je Sow.

Međutim, neimenovani izvor AFP-a blizak vlastima u Conakryju, rekao je da su razlozi prvenstveno financijski i da ministarstvo sporta ne može platiti troškove smještaja i putovanja u Japan za svih pet sportaša u zemlji.

Na Igrama bi trebali nastupiti Fatoumata Yarie Camara (hrvanje), Mamadou Samba Bah (džudo), Fatoumata Lamarana Toure i Mamadou Tahirou Bah (plivanje) i Aissata Deen Conte (atletika).

gol expired Redatelj ceremonije otvaranja Igara otpušten dan uoči spektakla zbog šale iz 1998. divider

To će biti prvi put da Gvineja nije sudjelovala na Igrama od Montreala 1976. godine. Gvineja još nije osvojila medalju u 11 nastupa na Olimpijskim igrama.

U travnju je i Sjeverna Koreja otkazala sudjelovanje na igrama u Tokiju navodeći kao razlog novu pandemiju koronavirusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider