FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
surova realnost MMA-a

Teške posljedice nakon brutalnog nokauta: Oporavak će biti dug i bolan

Spektakularan završetak borbe imao je katastrofalne posljedice za Josha Emmetta.

Stephens tješi Emmetta

UFC on FOX 28 održan je prošlog vikenda u Orlandu. Spektakl s Floride predvodila su dvojica boraca u perolakoj kategoriji, od kojih se definitivno nije očekivao brutalan završetak meča. Međutim, MMA je još jednom pokazao o koliko je okrutnom sportu riječ.

U glavnoj borbi večeri ogledali su se Josh Emmett i Jeremy Stephens. Emmett je bio vrlo blizu pobjede u prvoj rundi, a onda je u drugoj brutalno nokautiran nakon serije kontroverznih udaraca iskusnog veterana Stephensa.

Nakon lijevog krošea koji je oborio Emmetta na tlo uslijedili su laktovi (još je dvojba jesu li bili ilegalni ili ne), pa zatim i koljeno (ilegalni potez no Stephens je promašio glavu), da bi posao dovršio s "ground and pound" udarcima (laktovima, ali legalnim). Nakon što je sudac Mirgliotta prekinuo dvoboj, Emmettu je trebalo još neko vrijeme da dođe k sebi i pridigne se na noge.

Koliko je Stephens bio brutalan i nemilosrdan na samom kraju meča pokazuje i objava poznatog borilačkog reportera Bretta Okamota, koji radi za ugledni ESPN. On je “tvitao” insajdersku informaciju koju je dobio iz samog tima Alpha Male, a koja kaže kako je "Emmett pretrpio trostruki lom jagodične kosti".

To znači da je pred Emmettom dug i bolan oporavak, odnosno sa sigurnošću možemo reći da ga nećemo tako skoro ponovno gledati u slavnom oktagonu.

Repovi ovog meča će se gotovo sigurno još dugo vući s obzirom da je Emmettov tim najavio žalbu Atletskoj Komisiji Floride. Oni vjeruju, baš kao i dobar dio javnost, kako je Stephens koristio ilegalne tehnike.

Osim nekoliko laktova u potiljak tijekom prve navale nakon krošea, vjeruje se da je udario ili barem pokušao udariti Emmetta ilegalnim koljenom u glavu dok je ovaj bio na parteru. Neovisno o tome je li ga pogodio, Stephens je imao namjeru koristiti ilegalan potez.

U svakom slučaju se radi o ružnom i kontroverznom završetku jednog sjajnog meča koji je obilježio veliki preokret.

Recimo i da se nakon teških batina i poraza odlučio odmoriti Mike "Platinum" Perry. On je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Maxa Griffina, a pritom je zadobio brojne teške udarce.

"Moram vidjeti kako i što dalje. Sada ću uživati neko vrijeme izvan svega ovoga. Svaka čast Maxu Griffinu. Trenutačno mi je najbitnije to što dobivam toliko ljubavi i podrške svojih prijatelja i onih kojima je stalo do mene. Ali i dalje sam onaj stari ja, pa ako me želite mrziti, samo dajte", napisao je Perry na Twitteru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider