FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
javnost vrlo podijeljena

Velika mrlja na brutalnom nokautu: Ilegalno koljeno koje sudac nije kaznio!

Jeremy Stephens pokazao je da je jedan od najjačih udarača u perolakoj kategoriji UFC-a, ali njegova pobjeda protiv Emmetta ipak će biti dodatno pregledana.

Stephensov pokušaj ilegalnog koljena (Screenshot)

Jeremy Stephens je na impresivan način slavio protiv Josha Emmetta i istaknuo svoju kandidaturu za priliku da se bori za pojas prvaka u perolakoj kategoriji. Bila mu je to treća pobjeda u nizu, nakon koje će ipak ostati mrlja zbog pokušaja ilegalnog udarca na samom kraju borbe. Mnogi vjeruju da bi borba trebala biti poništena...

Nakon što je Stephens poslao Emmetta na pod lijevim krošeom uslijedila je serija udaraca na podu. Emmett je bio u teškom "knockdownu" i sudac je već mogao prekinuti borbu. U trenucima najvećeg adrenalina, Stephens je, u trenutku kada se Emmett pokušao pridignuti, upotrijebio koljeno, no promašio je. To je udarac koji nije dozvoljan, odnosno kada je suparnik na tlu, udarci koljenom su zabranjeni.

Stephens je promašio, a njegovo koljeno "zakačilo" je Emmettovu glavu tek u povratku. Taj udarac nije bio dovoljno snažan da našteti Emmettu, ali sami pokušaj je trebao biti kažnjen istog trenutka. Sudac Dan Miragliotta čak je i pomislio na trenutak da prekine nalet Stephensa, ali je uslijedio novi nalet udaraca šakom i laktom, nakon čega je Emmett bio nokautiran.

Nakon borbe uslijedile su analize i reakcije na Stephensov pokušaj koljena. Naravno da su neki izuzetno negativno reagirali na to koljeno, posebno Emmetovi timski kolege, ekipa iz Teama Alpha Male. Oni pozivaju na diskvalifikaciju i dodjelu pobjede Emmettu, dok su neki većinom skloniji tome da je borbu potrebno poništiti.

REAKCIJE NAKON BORBE I POKUŠAJA KOLJENA

Zanimljivo je bilo čuti razmišljanje Daniela Cormiera, koji je odmah reagirao na koljeno.

"Ne mogu se praviti da nisam vidio ilegalni pokušaj udarca. Njegovo koljeno nije sjelo na glavu Emmetta, ali je pokušaj bio tu. Uostalom dotaknuo ga je u povratku. Ne zagovaram poništavanje ili ponavljanje borbe, ali ovo je bio pokušaj ilegalnog udarca gdje je sudac trebao reagirati", rekao je Cormier u analizi nakon borbe.

U ponovljenoj snimci se vidi kako je Stephens cjevanicom desne noge pogodio Emmetta tijekom povratka koljena, no taj udarac nije napravio nikakvu štetu.

Borba će sigurno morati proći analizu komisije zbog žalbe koju pripremaju iz Emmettovog tabora, no teško da će doći do promjene odluke.

Ostaje pitanje što napraviti sa Stephensom koji je imao jasnu namjeru udariti Emmetta koljenom u glavu dok je ovaj na podu. Zar taj pokušaj koji nije uspio treba ignorirati? To je isto kao da netko zamahne rukom, s namjerom da udari, prema Rakitiću za vrijeme nogometne utakmice, promaši ga i prođe nekažnjeno, a sudac sve vidi.

Stvar je namjere, a namjera Stephensa je bila da koljenom udari Emmetta u trenucima kada to nije dozvoljeno! Bit će još puno diskusije i bit će zanimljivo vidjeti što će komisija odlučiti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider