Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gojun najavio utakmicu

Danska je favorit za zlato, ali nije najveći problem: "Sa strepnjom čekamo rezultate PCR testiranja"

Jakov Gojun i Hrvoje Horvat najavili su utakmicu Hrvatske i Danske na Euru 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju sutra čeka teška utakmica protiv Danske, aktualnih svjetskih prvaka i srebrnih s Olimpijskih igara na Europskom rukomentnom prvenstvu.

Izbornik Hrvoje Horvat i reprezentativac Jakov Gojun ističu kako treba zaboraviti na poraz od Crne Gore i dati sve od sebe da protiv reprezentacije koja ne zna za poraz na ovom natjecanju.

"Loše smo krenuli od početka protiv Crne Gore, to nije bila Hrvatska koja je do sada pokazala da se baca na glavu bez obzira na sastav. Ušli smo sporo u utakmicu, odigrali smo lošu utakmicu, moramo je zaboraviti", kazao je Gojun koji se reprezentaciji priključio prije četiri dana.

"Lijepo je kad se pobjeđuje, teško je kad se gubi. Sada nas čekaju tri ozbiljne utakmice, ozbiljne reprezentacije i moramo dati sve od sebe, bez obzira u kojem smo sastavu", dodao je Gojun ističući svakodnevni problem na ovom prvenstvu gdje se sa strepnjom čekaju rezultati PCR testiranja na temelju kojih se određuje tko može igrati.

gol expired Horvat napravio tri promjene za Dansku: Debitira golman koji je igrao za Austriju divider

"To nije nikakav alibi, naše je da damo sve od sebe i odradimo ovaj turnir kako treba do kraja", istaknuo je Gojun napominjući da Danci, po njemu, nemaju slabe točke i favoriti su za zlato.

Izbornik Horvat napominje da se protiv Danske treba spremiti najbolje što može i da mora pokušati izvući iz svojih igrača što se može.

"Idemo utakmicu po utakmicu, poraz boli i nije nam drago da smo izgubili. Nalazimo se u specifičnoj situaciji gdje se treba stalno revidirati, uvijek ići sve iz početka. Bit će jako teško igrati, trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani na gornjim granicama i pružiti najbolju moguću partiju", ocijenio je Horvat podsjećajući kako je Hrvatska do sada na prvenstvu u četiri utakmice imala četiri različita sastava i igrala četiri različite obrane.

gol expired Rusi su bili nadomak senzaciji, ali Španjolska se spasila u posljednjoj sekundi: Pogodili su okvir vrata divider

Okolnosti bi bile drugačije da Danskoj iz ove postave fali 13 igrača, a da se nama vrate svi naši igrači, kazao je za kraj Horvat koji je odlučio je napraviti nekoliko promjena u momčadi.

Tako će sutra u utakmici protiv Danske, u sastavu biti Kristian Pilipović koji je s današnjim danom (21. siječnja 2022.), stekao pravo nastupa za Hrvatsku, Lovro Mihić i Mateo Maraš.

Danska, koju predvode vjerojatno najbolji svjetski vratar Niklas Landin i Mikkel Hansena, u četiri susreta do sada je postigla 123 pogotka, a u prvom kolu drugog kruga pobijedila je Island sa 28-24.

Utakmica protiv Danske igra se u subotu od 20.30 sata. U našoj skupini još igraju Francuska i Island te Crna Gora i Nizozemska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider