Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novo pojačanje

Horvat napravio tri promjene za Dansku: Debitira golman koji je igrao za Austriju

Hrvatska i Danska igraju utakmicu drugog kruga u subotu, 22. siječnja od 20:30 u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon teškog poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Crne Gore (26-32) u prvom susretu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva, izbornik Hrvoje Horvat odlučio je u sastav uključiti tri igrača.

Tako će sutra u utakmici protiv Danske u sastavu biti Kristian Pilipović, Lovro Mihić i Mateo Maraš.

S današnjim danom Pilipović je stekao pravo nastupa za Hrvatsku, a radi se o 26-godišnjem vrataru rođenom u Đakovu koji je nosio dres austrijske rukometne reprezentacije.

 

Pilipović je prije nekoliko godina dobio poziv u reprezentaciju Austrije, za koju je igrao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je tamo prvi golman, Austrija mu je sve dala, ali onda je shvatio da nije sretan i da mora nešto promijeniti. Sanjao je hrvatski dres, igrao je za Austriju, a navijao za Hrvatsku i pjevao hrvatsku himnu.

Austrijanci nisu mogli vjerovati

Poručio je Austrijancima da odlazi, oni nisu bili sretni s tom odlukom, dugo je rješavao papire s IHF-om i sada je konačno uspio te će uskoro ispuniti svoje dječačke snove, a to je nastup za Hrvatsku.

Austrijanci mogli vjerovati što se događa, bio je to šok za njih jer im odlazi prvi golman, zahvalio se i skinuo austrijski dres koji je otpočetka bio uteg za njegovu karijeru.

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Nebojša Simić o utakmici Hrvatske i Crne Gore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider