Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PUNO SJAJNOG I JEDAN PROBLEM

Izbornik Tucak nakon pobjede protiv Francuske: "Napad i obrana fantastični, ali moram vidjeti što je bilo s igračem više"

Izbornik Tucak je nakon pobjede protiv Francuske pohvalio sjajnu igru svoje momčadi, no nije izostavio pomalo zabrinjavajući detalj.

Ivica Tucak (Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ostvarila je važnu pobjedu na Europskom prvenstvu, protiv reprezentacije Francuske, time se približivši još jedan korak izravnom prolasku u četvrtfinale.

Slavili su naši rezultatom 12:7, u utakmici koju su vrlo brzo odveli van ikakve neizvjesnosti. Unatoč jako lošoj igri s igračem više, svi ostali segmenti bili su i više nego dobri, čega je svjestan i izbornik Ivica Tucak.

Igrač više je problem koji treba analizirati

"Mislim da smo zasluženo pobijedili, da smo stvarno bili puno bolja reprezentacije", rekao je izbornik, dodavši:

"Iskreno, malo malo neočekivano, ali mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Ne sjajnu, posebno s igračem više, on je bio loš, a to moram vidjeti razloge zašto."

Izbornik smatra kako je razlog za to sjajna atmosfera koja je naše igrače malo previše ponijela.

"Ono što je bilo evidentno je da smo u prvoj četvrtini žurili, tražili rješenja nakon dvije ili tri sekunde, a to je nemoguće. Znam da postoje emocije, da se igra u predivnom ambijentu, ali moramo vladati glavom. To sam im rekao nakon prve četvrtine. Razbili smo im M zonu na fantastičan napad, znali smo što nam pripremaju između pozicija 2 i 3, da će tamo ulaziti. Obrana fenomenalna, blokovi i Marko na golu. Sve u svemu jedna dobra utakmica", zaključio je.

Igrače je nosila prevelika želja

Ipak, neugodno je ostao iznenađen kad je čuo da nam je iskoristivost igrača više bila 1/13.

"Nisam znao taj statistički podatak, mislio sam da je bilo bolje, ako je tako, onda je to grozno. Ali, unatoč tome dobiti utakmicu na ovakav način, znači da imamo neku kvalitetu. Obrana je bila sjajna, a ovime se moramo pozabaviti. Znam da ih je u prvoj vodila želja, imali smo šut već nakon pet dodavanja. Ta želja je nešto što te nosi, ali moramo to popraviti ako želimo biti pravi", dodao je.

Preko Crne Gore izravno u četvrtfinale

Slijedi nam utakmica protiv Crne Gore, koja nam je ljetos u Fukuoki nanijela neočekivani poraz i ostavila nas bez četvrtfinala, što je uistinu bio mali šok za prvake Europe.

"Ne želim se vraćati u prošlost, zanima me samo danas i sutra. Bit će strašno teška utakmica, znamo što nam znaći i koji je ulog. Znamo da smo dobri i možemo biti još bolji. Ovom pobjedom smo izbjegli Srbiju, to je veliki korak, ali da bismo otišli u četvrtfinale s pozicije 1, trebamo pobjedu. Da će biti izuzetno teško, hoće."

Još je osjetio potrebu prokomentirao sjajnu atmosferu na Gružu.

"Predivno je, ispričavam se svim prijateljima kojima ne mogu izaći u susret s kartama jer ih nema. Srce mi je puno jer ljudi vole hrvatsku reprezentaciju. Mi ćemo se uvijek boriti do zadnje kapi krvi", završio je svoju izjavu Tucak.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider