Automoto
SPORTOVI
Automoto
UZ MALE PROBLEME

VIDEO Šebalj se javio nakon prve etape i pohvalio vrlo dobrim rezultatom: "Shvatili smo o čemu se radi"

Juraj Šebalj javio se nakon uspješno odvožene prve etape najpopularnijeg svjetskog relija.

Hrvatska posada na Reliju Dakar, koju čine Zagrepčanin Juraj Šebalj i Osječanin Ivan Vidaković, uspješno je završila prvu etapu najpoznatijeg, a po mnogima i najtežeg svjetskog relija, koji se ove godine vozi u Saudijskoj Arabiji.

Sjajna dva ispita, dva nešto slabija

Vozit će se 12 etapa, a Šebalj i Vidaković su nakon prve završili na 16. mjestu od ukupno 68 vozila (bez kamiona) u kategoriji "Classics". Njihov automobil je Nissan Terano II, koji je danas sjajno odradio posao.

Juraj Šebalj kraj svog Nissana Terana II Juraj Šebalj kraj svog Nissana Terana II (Foto: Tecnosport)

Šebalj je zadovoljan odrađenim, a detaljnije je sve objasnio kroz video koji je poslao ekipi Dnevnika Nove TV.

"Na cilju prvog dana Dakra, što je super, završili smo ga. Sutra idemo dalje. Ono što nije dobro je nešto na ovjesu što dečki sad popravljaju. Ali, auto je vozio cijeli dan tako da je sve oke. Ne radi se o nekoj velikoj stvari, dečki iz Tecnosporta će to popraviti", rekao je Šebalj, nastavivši:

"Što se tiče rezultata, ja sam relativno zadovoljan. Shvatili smo Vida i ja o čemu se radi. Na dva ispita smo imali problema s navigacijskim uređajima, dok smo na druga dva bili čak relativno dobri, imali smo peti i sedmi rezultat. Sutra idemo dalje."

Ivan Vidaković Ivan Vidaković (Foto: Tecnosport)

Na vrhu timski kolege, sutra se vozi čak 655 kilometara

Za vodećom posadom, Talijanima koji poput Šebalja također voze za momčad Tecnosport, zaostaju 366 bodova, a zanimljivo je kako se Tecnosportove posade nalaze i na drugom te 15. mjestu poretka u Classics kategoriji.

Ova prva ruta od Alule do Al Henakiyaha trajala je 541 km, dok sutrašnja, gdje će se voziti do Al Duwadimija, sadrži 655km vožnje po zapravo vrlo teško savladivim cestama.

Vidaković i Šebalj na startu Vidaković i Šebalj na startu (Foto: Tecnosport)

Nissan Terano II na saudijskom pijesku Nissan Terano II na saudijskom pijesku (Foto: Tecnosport)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider