Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
naprijed djevojke!

Šoštarić ima recept za finale Europskog prvenstva: "Srce i glava! Onda si jači i od najjačih"

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić otkrio je što je potrebno da se pobijedi aktualni prvak Europe i izbori finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske u petak u 18.00 sati u Herningu.

Bez obzira kako utakmica završila, hrvatskim rukometašicama je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996, 2008).

Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997, 2011), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Uz Norvešku, Francuska je najviše pokazala na ovom Europskom prvenstvu. Uostalom podatak da su još bez poraza najbolje govori o snazi aktualnih europskih prvakinja.

gol expired Ako se i kvalificira Rusija neće imati pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru divider

Sjajni vratari i obrana oduvijek su bili forte ekipe koju u drugom mandatu vodi Olivier Krumbholz. S njima je osvojio deset medalja. Između ostalih dva svjetska i jedno europsko zlato, jedno olimpijsko, i tri svjetska srebra...U Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercya od prije dvije godine.

“Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu," najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

"Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih," dodao je.

Šoštarić smatra kako nas Francuskinje respektiraju, ali su i sretne što igraju protiv nas.

"Imali smo konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno," poručio je hrvatski izbornik.

U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska.

Susaret za 3. mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju.

gol expired Navijači razapinju Lovrena nakon spektakularnog autogola o kojem bruji nogometni svijet divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider