Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nismo mala reprezentacija"

Izbornik rukometne senzacije na Euru upozorava suparnike: "Mi rastemo iz utakmice u utakmicu"

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić smatra da će Hrvatska, kako turnir bude odmicao, igrati još i bolje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice upisale su i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj, svladavši u nedjelju svjetske prvakinje Nizozemke sa 27:25, a izbornik Nenad Šoštarić istaknuo je da ekipa raste iz utakmice u utakmicu.

"Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitivno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni, te raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga", izjavio je nakon utakmice izbornik hrvatske reprezentacije Nenad Šoštarić.

Hrvatske rukometašice su ovom pobjedom osigurale prolazak u drugi krug natjecanja.

"Sretna sam i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Danas smo dokazale da igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na prvenstvo o tome se praktički nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti večeras, a onda se okrećemo Srbiji, jer želimo prenijeti četiri boda dalje", kazala je vratarka Tea Pijević.

gol expired Raspjevane rukometne heroine proslavile najveću pobjedu u povijesti naše reprezentacije divider

U drugom susretu naše skupine Mađarska je svladala Srbiju s 38:26. Nakon dva kola Hrvatska ima četiri boda, Mađarska i Srbija po dva, a Nizozemska je bez bodova. U posljednjem kolu skupine C u utorak, 8. prosinca, sastaju se Hrvatska - Srbija (18.15 sati) i Nizozemska - Mađarska (20.30 sati).

Po tri reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u drugi krug natjecanja, gdje će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj je Norveška već izborila prolazak u drugi krug, a za preostala dva mjesta bore se Rumunjska, Njemačka i Poljska.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Larissa Kalaus sa devet golova. Ćamila Mičijević postigla je šest, a Dora Krsnik četiri pogotka.

"Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi. Zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo. A možemo i želimo više", ocijenila je Larissa Kalaus.

gol expired Hrvatska - svjetska sportska senzacija: O našim curama priča cijeli (sportski) svijet divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider