Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TRAŽI SE NAJBOLJA UTAKMICA

Izbornik Horvat vjeruje u uspjeh protiv Danaca: "Moramo biti bezobrazni, na rubu dozvoljenog!"

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije vjeruje da zna što je potrebno za savladati svjetske prvake.

Hrvatska rukometna reprezentacija tražit će najveću pobjedu otkako ju je preuzeo izbornik Hrvoje Horvat. U Švedskom Malmöu protiv sebe će imati fenomenalnu Dansku, koja u susret ulazi kao veliki favorit.

Momčad je to bez ikakvih izrazitih slabosti i jasno je što je potrebno napraviti da bi ih se savladalo i tako na najbolji način otvorilo drugi krug Svjetskog prvenstva.

Danska nema slabosti, za savladati ih moraš biti najbolji 

"Imamo protivnika koji ne dozvoljava loš dan i ne dozvoljava rupe. Moramo od početka krenuti jako, dobro otvarati i biti koncentrirani, što u Jonköpingu nije bio slučaj. Nekako navući utakmicu na svoj mlin", najavio je utakmicu izbornik Hrvoje Horvat za Hrvatski rukometni savez, rekavši nešto i o protivniku te gdje se krije ključ pobjede:

"Jako dobra tranzicija, drže tempo i opasni su sa svih pozicija, s jednim fenomenalnim golmanom na golu. Nema se što puno za dodati, moramo biti disciplinirani u napadu, ne dati im da se rastrčaju. Moramo ih natjerati da što više napadaju našu 5-1 zonu, a tu moramo biti čvrsti i bezobrazni, na rubu dozvoljenog, To je jedina deviza."

Analiza Vedrana Zrnića Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života divider

Jasno je kako bez dobre obrane nema rezultata, što smo jako dobro upoznali prije dvije godine, kad su nam Danci nanijeli naš najteži poraz na SP, rezultatom 38:26. Dakle, prije svega ih je potrebno zaustaviti.

Obrana mora biti bolja

"Naravno da očekujem bolju obranu nego u drugim susretima. Očekujem dodatnu pokretljivost i dodatnu agresiju. Očekujem da svaki atom snage bude usmjeren u defenzivni dio, da svaka odbijena lopta bude naša i da osvojimo svaki milimetar terena koji možemo", poziva izbornik na potpunu borbenost.

No, vjeruje da u utakmicu mogu ući opušteni i dati sve od sebe pred krcatim tribinama. Prevladavat će navijači Danske, no biti će i onih hrvatskih.

"Nemamo razloga imati dodatna opterećenja. Rekli smo si što smo imali i želimo uživati u utakmici. Veseli igrati pred punom dvoranom i dečkima će to sigurno biti dodatni poticaj", potvrdio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider