Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobra prva utakmica

Tucak poslije remija s moćnom Grčkom na startu Svjetskog prvenstva: "Ovaj bod iščupali smo srcem"

Hrvatski vaterpolisti odigrali su 8:8 na startu Svjetskog vaterpolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak izrazio je zadovoljstvo željom i borbenošću svojih igrača u 8-8 remiju protiv Grčke u susretu 1. kola skupine B na Svjetskom prvensrtvu u Debrecenu.

"Ovaj smo bod iščupali ogromnom željom i srcem. Vrlo očekivano, tijekom utakmice se među igračima primijetio grč, no to se momcima ne može zamjeriti. Ipak je ovo prva utakmica Svjetskog prvenstva. Zaista me raduju pokazane volja i želja. Turnir je tek počeo, očekuju nas još ove dvije utakmice u skupini. Ovo je veliko iskustvo za ove momke, sve je i dalje otvoreno i idemo korak po korak", rekao je Tucak nakon utakmice protiv olimpijskih doprvaka.

Ilustracija Luda utakmica u hrvatskoj skupini Svjetskog prvenstva: Ipak se dogodilo veliko iznenađenje! divider

Nismo se ni u jednom trenutku predali

Kapetan Ivan Krapić je ovako prokomentirao utakmicu:

"Bilo je tvrdo, teško i u grču, pogotovo prva četvrtina, što je i razumljivo s obzirom da imamo toliki broj debitanata i mladih igrača. Čim smo se pribrali i počeli igrati našu igru već u drugoj četvrtini smo se vratili u utakmicu. Iako smo cijelo vrijeme lovili rezultat nismo se u niti jednom trenutku predali, niti psihološki i mentalno pali. Na kraju smo dobili i šansu za pobjedu, zadnji napad. Žao nam je što ga nismo iskoristili i pobijedili, žao nama je kao i svaki puta kada izgubimo. No, imamo taj bod iz ove prve utakmice i sada se već okrećemo prema sljedećim suparnicima, Nijemcima".

Hrvatska će u 2. kolu protiv Njemačke igrati u četvrtak od 18 sati.

Tablica skupine B:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider