Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Start u Debrecenu

Hrvatska neporažena na otvaranju Svjetskog prvenstva: Remi s olimpijskim viceprvacima

Hrvatska i Grčka remizirali su u prvom kolu Svjetskog prvenstva u vaterpolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija i Grčka odigrali su 8:8 u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Debrecenu.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s tri gola, dva je dodao Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Andrija Bašić.

U sastavu Grčke sjajan je bio Angelos Vlachopoulos s četiri gola, po jedan gol su dodali Genidounias, Kakaris, Fountoulis i Argyropoulos.

Barakude su loše otvorile susret

Protiv aktualnih olimpijskih doprvaka Hrvatska je vrlo loše ušla u susret te nakon prvih osam minuta gubila sa 1:4. Izabranici Ivice Tucka bili su bezopasni u napadu usprkos brojnim prilikama s igračem više u bazenu, dok su u obrani "propuštali" u gotovo svakoj situaciji s igračem manje.

Ilustracija Luda utakmica u hrvatskoj skupini Svjetskog prvenstva: Ipak se dogodilo veliko iznenađenje! divider

No, u drugoj četvrtini situacija se u potpunosti promijenila, "proradila" je desna strana napada predvođena Harkovim i Žuvelom.

Grci su propustili nekoliko situacija s brojčanom prednosti zahvaljujući briljatnim obranama Marka Bijača, na kraju tog dijela Grci nisu uspjeli zabiti niti u situaciji s dva igrača više pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 5:5.

Napeta završnica derbija skupine

U trećoj i četvrtoj četvrtini napadi su bili manje produktivni, Grčka je bila u stalnoj prednosti, ali nikada većoj od jednog pogotka.

Andrija Bašić je odličnim udarcem s distance 1:55 minuta prije kraja poravnao na 8:8, a do kraja dvoboja obje momčadi su propustile nekoliko napada. posljednju priliku imala je Hrvatska u posljednjih 26 sekundi, ali uz oštru grčku obranu naši igrači nisu uspjeli izboriti niti udarac prema golu.

Hrvatska će u 2. kolu u četvrtak od 18 sati igrati protiv Njemačke koja je u prvom susretu ove skupine izgubila od Japana sa 11-12 (2-5, 2-3, 2-3, 5-1).

Izravni plasman u četvrtifnale izborit će pobjednik skupine, dok će drugi i treći u međurundu.

HRVATSKA - GRČKA 8-8 (1-4, 4-1, 1-2, 2-1)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 1, Fatović, Krapić, Lazić, Bukić, Vukičević, Žuvela 2, Marinić Kragić 1, Vrlić, Bašić 1, Harkov 3

GRČKA: Zerdevas, Tzortzatos; Genidounias 1, Skoumpakis, Karogeropoulos, Fountoulis 1, Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos 1, Gouvis, Kakaris 1, Nikolaidis, Vlachopoulos 4

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider