Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Puca od ponosa

Izbornik Tucak za Dnevnik Nove TV: "Ovo je najveća pobjeda u mom životu, sad idemo po olimpijsko zlato!"

Ivica Tucak s Hrvatskom je 2017. osvojio naslov svjetskog prvaka, a ove subote uzeo je i europsku krunu.

Pod vodstvom Ivice Tucka Hrvatska je otišla do kraja na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Splitu i okitila se zlatom.

S trofejnim izbornikom dan poslije velikog trijumfa u Splitu je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan. Na pitanje je li ovo najveća pobjeda u njegovoj trenerskoj karijeri Tucak je bez krzmanja ustvrdio:

"Moram biti iskren i reći da je, ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Osvojio sam s Hrvatskom naslov svjetskog prvaka, ali iz nekoliko razloga mi je ovo ipak najdraža pobjeda u životu. Iz razloga što je ovo bila jedna reprezentacija kojoj nitko nije davao nikakve šanse, koju smo oformili u ne dugom vremenu, s puno teškog rada, puno mukotrpnog rada, a bez dovoljno vremena."

"Moja najteža i najslađa pobjeda"

Tucak nije mogao preskočiti sjajnu atmosferu kojoj smo imali priliku svjedočiti u Spaladium Areni.

"To je prvenstveni razlog, a drugi veliki razlog je to što će ovo ostati urezano u pamćenje svih nas koji volimo sport i volimo vaterpolo, ova nezaboravna atmosfera koja je bila u Splitu u Spaladium Areni, podrška cijele Hrvatske, predivno navijanje. Moja najteža pobjeda, najslađa."

Ova nova Hrvatska spoj je iskustva i mladosti, ali izbornik nije htio pričati o pojedincima.

"Ne volim isticati pojedince, ovo je pobjeda kolektiva i hrvatske reprezentacije. Međutim, ono što sam rekao njima jučer, završnu rečenicu prije odlaska iz hotela u dvoranu. Rekao sam im: 'Momci, vi ste ovo zaslužili, postali ste preko noći sportski heroji nacije i uživajte u ovome, ali to vam daje jednu hipoteku da u svakom idućem danu, svakom idućem treningu, svakoj utakmici, budete bolji nego što ste bili jučer.' To sam im rekao prije polaska na finale s Mađarskom."

"Težak i krvav rad - ja drugi put za uspjeh ne znam"

Što kažete na mlade igrače?

"Odigrali su sjajno svi, ja sam ih nekad, jednog, dvojicu ili trojicu pohvalio, ali ne volim pojedinačno isticati. Dobili smo fenomenalnu reprezentaciju, fenomenalan skup igrača. Reprezentacija nije napravljena od 13 najboljih igrača. nego od 13 onih igrača koji najbolje funkcioniraju. Mi to imamo i ja nikome neću dati da to ruši. Radit će se teško, krvavo, morat ćete pitati igrače što su prošli ovo ljeto u Šibeniku i Kranju, da vam oni kažu što smo prošli i to je jedini put. Ja drugi put za uspjeh ne znam i onaj koji to može pratiti, koji to u srcu nosi, koji dolazi na pripreme reprezentacije s ljubavlju, taj će biti dio reprezentacije. Onaj koji to ne može, taj neće biti dio reprezentacije dok sam ja tu", naglasio je ponosni Šibenčanin.

"Znam razliku između srebra i zlata"

Iduće veliko natjecanje koje čeka Barakude je Svjetsko prvenstvo 2023. u Japanu, potom slijedi Europsko prvenstvo u Izraelu 2024., a u ljeto te godine su Olimpijske igre u Parizu, na kojima će Hrvatska juriti zlato.

"Ova generacija je tek počela i to mi je posebno drago, što ćemo ostaviti hrvatskom sportu i vaterpolu budućnost jer će ovi momci imati još puno, puno prilika za osvajanje medalja. Moja osobna medalja je olimpijsko zlato jer bih time zaokružio svoj sportskih uspjeh. Imam puno medalja, imam to olimpijsko srebro, ali znam koja je razlika između srebra i zlata. Napravit ćemo sve da do njega dođemo", najavio je Tucak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider