Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
To će biti ludnica

Spaladiume, vidimo se za dvije i pol godine - znamo da nećeš razočarati ni rukometaše

Završilo je Europsko vaterpolsko prvenstvo u Spaladium Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvotjedna svetkovina vaterpola u Splitu je završila na najbolji mogući način - hrvatskim usponom na vrh Europe.

Spaladium Arena bila je poprište održavanja 35. Europskog vaterpolskog prvenstva koje je bilo besprijekorno.

Nije to samo naš dojam, jer i strani kolege se slažu da je sve funkcioniralo izvrsno, od same organizacije preko izvrsnog odaziva publike i atmosfere, a kao šlag na tortu stigao je trijumf naših Barakuda protiv Mađarske u dramatičnom finalu.

Četiri i pol godine nakon europske smotre u rukometu, Split je na pravi način ispratio i onu vaterpolsku, počinjući odbrojavanje do nove - rukometne.

Naime, u siječnju 2025. održat će se Svjetsko rukometno prvenstvo kojemu će domaćini biti Hrvatska, Danska i Norveška. Inicijalni plan bio je da se igra u pet gradova kod nas, četiri u Norveškoj i dva u Danskoj, s tim da bi domaćin same završnice (četvrtfinale, polufinale, utakmica za treće mjesto i finale) bila norveška prijestolnica Oslo.

Zagreb (Arena Zagreb), Split (Spaladium Arena), Varaždin (Varaždin Arena) i Poreč (Sportski centar Žatika) sigurni su naši gradovi domaćini dok je još uvijek upitno hoće li im se priključiti i Dubrovnik, koji je na popis gradova domaćina uvršten jer je bila najavljena gradnja potpuno nove dvorane kapaciteta 5000 gledatelja. Budući da toga (zasad) nema ništa, Dubrovnik je upitan i, tko zna, možda umjesto njega ulete Zadar ili Osijek, a možda nitko.

Ono što je prilično izvjesno je da bi Hrvatska ponovno trebala uvodni dio natjecanja odraditi u Splitu. Takav je plan, da se prvi dio natjecanja po skupinama, koji bi uključivao tri utakmice, održi u Spaladiumu, nakon čega bi druga grupna faza bila u Areni Zagreb, a zatim bi se od četvrtfinala nadalje igralo u Oslu. Vjerujemo, s Hrvatskom u nekoj od naslovnih uloga. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider