Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poseban osvrt na Cindrića

Stručni komentator Dnevnika Nove TV o gorućem problemu hrvatskog rukometa i kako ga riješiti

Stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan osvrnuo se na prvu pobjedu Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Ivica Obrvan, stručni komentator Dnevnika Nove TV, komentirao je pobjedu Hrvatske protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

"Svakako se nema puno toga analizirati, veseli činjenica da su odlično reagirali nakon neočekivano visokog poraza od Egipta. Zasluženo su pobijedili visokom razlikom, što može biti bitno u nekom dijelu druge runde. Vidjeli smo Josipa Šarca, žao mi je što uz Zvonimira Srnu nije bio u prvoj utakmici. Dino Slavić također je imao dobru epizodu. Volio bih vidjeti i Luku Lovru Klaricu, koji je bio na pripremama i on je igrač budućnosti", elaborirao je Obrvan.

Reporter Marko Šepat posebno ga je pitao o igri Luke Cindrića, od kojeg uvijek očekujemo više.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić Analiza Vedrana Zrnića: Treba pronaći savršen omjer za udarni trio, jedna pozicija velik problem divider

"S Lukom sam se skoro vidio u Poreču, izgledao mi je zadovoljno, dobro, motivirano. Tek su prošle dvije utakmice. Igra za jedan od najboljih klubova svijeta, Barcelonu, a tamo je jedan od najboljih igrača. Sistem igre ili mali broj utakmica, ne znam što točno ne odgovara Luki, ali to je situacija za analizu izbornika da on da veći doprinos", smatra Obrvan.

Godinama ne izbacujemo igrače top-klase poput Cindrića ili Duvnjaka. Ima li Obrvan dojam da nije bilo sustava?

"Djelomično ili dobrim dijelom složio bih se s tom konstatacijom. Mi imamo široku bazu rukometaša, ali trebala bi se standardizirati grupa rukometaša da se teško ulazi u reprezentaciju i teško iz nje ispada. Posljednjih nekoliko natjecanja prodefiliralo je puno igrača, što zbog ozljeda, što zbog COVID-a i mišljenja sam da bi se trebala napraviti jedna zdrava baza za budućnost."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider