Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Mi smo rukometna sila!"

Stručni komentator Dnevnika Nove TV zagrmio: "Ne možemo i nećemo se pomiriti s devetim mjestima!"

Ivica Obrvan stručni je komentator Dnevnika Nove TV.

Na svojem oproštaju od Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska je pobijedila Bahrein i osvojila deveto mjesto.

"Već unaprijed čudna utakmica, u kojoj smo trebali pobijediti s 22 gola razlike da bismo imali bilo kakvu šansu. Igrali smo protiv jedne reprezentacije koja je dosta limitirana u obrani, pa nismo imali problema u napadu, ali u prvih 15 minuta često su prolazili kroz našu obranu. Iskreno, mislim da je teško očekivati i samu pobjedu Egipta, a kamoli s tolikom razlikom", rekao je stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan.

Možemo li biti zadovoljni devetim mjestom?

"Svakako rukometna javnost ne može biti zadovoljna ovim rezultatom rukometne reprezentacije. Cijelo prvenstvo svelo se na taj poraz od Egipta, visoki poraz od devet razlike nije nam se smio dogoditi. Taj poraz usmjerio je ostatak Svjetskog prvenstva. Jako lagan ždrijeb, a na kraju se sve svelo na Egipat i Dansku. Bio je cilj četvrtfinale, nismo uspjeli, ali barem smo uhvatili to deveto mjesto."

Treba li Hrvoje Horvat otići s mjesta izbornika?

Ukupno glasova:

Na pitanje reportera Stipe Antonijevića o izborniku Hrvoju Horvatu, Obrvan je odgovorio:

"Ja bih rekao ovako: Hrvoje Horvat kao izbornik, ja kao trener, radimo odgovoran posao koji se svede na to kakav si rezultat ostvario. Na ljudima iz Hrvatskog rukometnog saveza je da odluče. Hrvoje je mlad trener koji ima energiju i voli svoj posao, ali nekoliko zadnjih turnira rezultatski ne možemo biti zadovoljni. Odluka nije na meni."

Hrvatska je na SP-u 2021. godine osvojila 15. mjesto, zatim smo propustili Olimpijske igre, pa bili osmi lani na Europskom prvenstvu i sad je završila deveta na svjetskoj smotri.

"Ne moramo se i nećemo pomiriti jer Hrvatska je rukometna sila. Materijala i prostora za napredak ima, moramo napraviti jedan kontinuitet prije svega, napraviti jednu koheziju igrača da budu maksimalno utrenirani. Da već na Euru 2024. napravimo iskorak za SP koji će se igrati 2025. u Hrvatskoj", poručio je Obrvan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider