Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ivica i Natko u Daruvarskim toplicama skupljaju snagu

Kostelić nakon sedam pobjeda u siječnju u Daruvarskim toplicama skuplja snagu za nastavak utrka u Svjetskom kupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Nakon velikog napora u siječnju, kratki odmor mi jako puno znači. Sve je podređeno opuštanju i skupljanju energije za daljnje napore. Daruvarske toplice su moja najdraža baza za oporavak i uz pomoć dr.Egića dan prolazi u fizikalnoj terapiji, vježbama na spravama, relaksirajućem plivanju, specijalnim masažama i laganim trčanjem. Osim fizičkog oporavka, tu mi je najvažnije psihičko opuštanje što mi je već pomoglo u više navrata, naročito na kraju prošle godine a prije početka napornog siječnja“, kaže Ivica.

>> Analiza: Kako Ivica treba skijati do kraja sezone za osvajanje Velikog globusa

S Ivicom se u Daruvarskim toplicama priprema i Natko Zrnčić Dim. Dnevni program Ivice i Natka u Daruvarskim toplicama počinje doručkom u 8 sati. Nakon toga slijedi plivanje 3-5 km iza kojeg slijedi fizikalna terapija i specijalna tehnika tretmana leđa i stabilizacijske vježbe za leđa koje ponekad završe trčanjem do ručka koji je na programu oko 13.30.

Nakon odmora od sat vremena poslije ručka u 16.00 sati kreće kondicijski trening, tretman za leđa i masaža nakon koje dečki idu na večeru. Ivica i Natko ističu da se „odmaraju“ jer nema bicikla koji se inače vozi po 50 km dnevno kao da i nema težeg kondicijskog treninga. Na treningu nema priče već su dečki vrlo koncentrirani i predani onome što rade, ističe dr. Božidar Egić koji je uvijek prisutan programu te pažljivo kontrolira sve vježbe.

Ivica i Natko ističu kako se uz uvijek dobro raspoloženo osoblje Daruvarskih toplica odlično osjećaju.
Nakon odmora u Daruvarskim toplicama slijede utrke Svjetskog kupa u Hinterstoderu gdje Ivica i Natko voze super G i Ivica veleslalom, a nakon toga slijede naporni dani na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Paternkirchenu od 08.-20.02.

„Cilj nam je zadržati vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa i zato trebam osvajati bodove i ne kalkulirati previše. Bilo bi super finale u Lenzerheideu dočekati u jednoj dobroj poziciji u odnosu na konkurente, ali to je predaleko pa idemo korak po korak“, kaže Ivica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider