Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
červarov adut za sp

Lagan poput pera, oštar poput šila: Upoznajte budućnost hrvatskog rukometa - Ivana Martinovića

Hrvatska rukometna reprezentacija porazila je Mađarsku u Osijeku u prvoj utakmici nakon devet mjeseci i osvojenog srebra na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski rukometaš Ivan Martinović (22) u subotu je u Osijeku pokazao zašto hrvatski navijači ne moraju strahovati kada dođe trenutak za smjenu generacije. Hrvatska je pobjedila Mađarsku 31:27 u pripremnoj utakmici za nadolazeće Svjetsko prvenstvo 2021. godine uz sjajnu igru mladog igrača njemačkog Hannovera. 

Martinović je u igru ušao kao zamjena za Ivića i u svega 15 minuta postigao četiri gola, te bio u još dvije čiste situacije za postizanje pogotka. Njegovi prolazi, pokreti na terenu, promjene smjerova kretanja su uistinu predivni za gledati, odnosno prava su noćna mora za suparničke obrane.

U konačnici se mladić zaustavio na šest golova, te je uz Manuela Štrleka bio najbolji strijelac reprezentacije.

gol expired Hrgović "nalupao" Bookera i slavio tehničkim nokautom: Sudac je morao zaustaviti El Animala divider

Martinovića je sportska javnost pobliže upoznala prošlog ljeta kada je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva do 21 godine, na kojem je Hrvatska osvojila srebro. Na turniru je zabio čak 53 pogotka, a dodao je za gol 23 puta. Zanimljivo, Francuzi su ga u finalu ostavili bez gola, ali je svejedno proglašen igračem turnira.

Martinović se nakon igranja u rodnom Beču preselio u njemačku Bundesligu. U Gummersbach je stigao prije dvije godine, a prošlog se ljeta preselio u Hannover-Burgdorf, jednu od boljih momčadi najjače rukometne lige svijeta.

Dječački su mu uzori Domagoj Duvnjak i Ivano Balić, a zanimljivo je da je u svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj zabio više pogodaka od Duvnjaka.

Igra na poziciji desnog vanjskog igrača koja je vrlo osjetljiva u hrvatskoj reprezentaciji. No što je još važnije, Martinović bi trebao biti jedan od najvažnijih igrača Kauboja u sljedećih desetak godina.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider