Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kauboji slavili

Hrvatska pobijedila Mađarsku u prvoj utakmici nakon devet mjeseci i srebra u Švedskoj

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u EHF kupu u Osijeku svladala Mađarsku sa 31-27 (17-13).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u EHF kupu u Osijeku svladala Mađarsku sa 31-27 (17-13). 

Podsjećamo da će se Svjetsko rukometno prvenstvo održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja 2021. godine, pa ove utakmice služe kao dobra priprema za veliko natjecanje.

Bila je to prva utakmica "kauboja" nakon više od devet mjeseci i osvojenog srebrna na Europskom prvenstvu u Švedskoj, a izbornik Lino Červar zbog pandemije koronavirusa nije mogao računati na 10-ak standardnih reprezentativaca.

Usprkos tomu, Hrvatska je vodila praktički čitavim tijekom susreta, serijom 5-1 u završnici prvog poluvremena je zaostatak 8-9 pretvorila u prednost 13-10, a na odmor se otišlo s rezultatom 17-13. Ipak, Mađari su bolje otvorili nastavak i poravnali na 18-18, no nisu stigli i do vodstva. U posljednjih 10 minuta se ušlo s rezultatom 25-24 za Hrvatsku, a tada se istaknuo i vratar Šego s tri obrane od kojih je jedna bila sedmerac, a Hrvatska je pobjegla na 28-25.

Manuel Štrlek i Ivan Martinović postigli su po šest golova za Hrvatsku, Domagoj Duvnjak je dodao pet pogodaka, dok je najefikasniji kod Mađarske bio Richard Bodo sa šest pogodaka uz stopostotni učinak.

Hrvatska je ovom pobjedom preuzela vodstvo u EHF kupu s dva boda iz jednog susreta, isti broj bodova ima i Mađarska koja je odigrala dvije utakmice, dok su Slovačka, koja nije odigrala niti jedan susret, i Španjolska, koja je odigrala jedan dvoboj, bez bodova.

Hrvatska bi sljedeću utakmicu u EHF kupu trebala igrati 6. siječnja protiv Španjolske u gostima, a samo tri dana poslije bi istog suparnika trebala ugostiti na svom terenu. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider