Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno!

VIDEO Senzacija hrvatskog skijanja za Dnevnik Nove TV: "To je bilo lijepo od Shiffrin"

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu ove je sezone ostvarila tri Top deset plasmana u Svjetskom kupu i trenutačno je 12. u poretku ove discipline.

Zrinka Ljutić uživa u najboljoj sezoni karijere. Ova 18-ogodišnja Zagrepčanka trenutačno je 12. slalomašica svijeta, a na nedavnoj utrci u Flachau bila je blizu prvog postolja u karijeri. Iako nije uspjela, zadovoljna je odrađenim i s dosta optimizma gleda prema nastavku sezone.

Iz Flachaua se vratila u Zagreb i bacila na kondicijske treninge. Ljutić u poznatom austrijskom skijalištu bila je jako blizu najvećeg uspjeha u karijeri. Nakon prve vožnje zauzimala je treće mjesto, no u drugoj je odustala, pa će premijera na postolju u Svjetskom kupu još malo pričekati.

''Uspjela sam ostati mirna između prve i druge vožnje, to mi je bio glavni faktor da dobro krenem barem u drugoj vožnji kao što jesam, do te greške odnosno haklanja. Ali svejedno, prva vožnja je bila kao iz snova, imala sam priliku vidjeti da dobro skijam i da mogu biti u Top tri".

Hrvoje Horvat Hrvatskoj već nakon prve utakmice jako visi glavni cilj: Kaubojima sad treba pravo malo čudo sa svjetskim prvacima divider

I to u društvu dvije legende ovog sporta. Mikaele Shiffrin i Petre Vlhove, koje su je i pohvalile za ono što je pokazala u prvoj vožnji.

"Vlhova mi je došla na ogledu druge vožnje, onako mi je došla u lice i rekla 'good run', tako da je to bilo lijepo. A, Shiffrin mi je poslije isto čestitala, rekla da sam super skijala i da će doći. To mi je bilo lijepo čuti."

To da će rezultat doći uvjerena je i sama Zrinka i zato rasplet utrke u Flachauu ne doživljava tragičnim.

''To je greška koja se događa u slalomu jako često. Čak je više pitanje sreće odnosno nesreće. Naravno, nastojim skijati što direktnije, najbržom linijom, što bliže i u zavoju mi je ulovilo unutarnju skiju koja je zahaklala kolac i osjetila sam odmah da je gotovo".

Domagoj Duvnjak Duvnjak: ''Dogodio nam se totalni blackout, žao mi je navijača koji su došli'' divider

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu ove je sezone ostvarila tri Top deset plasmana u Svjetskom kupu i trenutačno je 12. u poretku ove discipline. Nedavno je osvojila i prve bodove u veleslalomu, disciplini u kojoj će uskoro napadati i svjetsko juniorsko zlato.

U Svjetskom kupu želja je ući u prvu jakosnu skupinu u slalomu, ali kaže da se ne želi previše opterećivati rezultatima.

"Ne želim više razmišljati o nikakvim postoljima, jer onda zaboravim da se moram koncentrirati na skijanje, tako da ću reći samo da nastavim ovako skijati i da svakoj utrci pristupim kao treningu, jer tad najbolje skijam."

Neka tako bude i u sljedećim utrkama. Prvi je na redu veleslalom na svjetskom juniorskom prvenstvu za devet dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider