Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠANSE SU ZNATNO UMANJENE

Hrvatskoj već nakon prve utakmice jako visi glavni cilj: Kaubojima sad treba pravo malo čudo sa svjetskim prvacima

Već prije početka utakmice protiv Egipta znali smo koliko ona znači te što bismo pobjedom već u startu dobili.

Hrvoje Horvat (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Rukometaši Egipta pobjedom protiv Hrvatske od devet pogodaka razlike došli su na korak od četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva, i to nakon samo jedne odigrane utakmice.

Znali smo koliko je ovo bitna utakmica

Toliko je bitan bio ovaj susret i znali su to hrvatski rukometaši. Unatoč tome odigrali su nevjerojatno, mnogi bi rekli tužno ili jadno, no mi ćemo samo reći neadekvatno jednoj momčadi koja želi biti među osam najboljih na svijetu.

Unatoč tome, tamo se naša reprezentacija još uvijek može naći, ali trebat će itekako zasukati rukave i napraviti dobar posao. A može nam jednim velikim dijelom pomoći i naš protivnik.

Vedran Zrnić analizira za gol.hr utakmice rukometnog SP-a Analiza Vedrana Zrnića: Španjolac je gledao naše utakmice i jasno vidio, ovo je bio velik stres za mlade igrače divider

Pravo na kiks više ne postoji

Računajmo na to da će naša reprezentacija savladati SAD i Maroko jer sve osim toga bilo bi dodatna katastrofa, ali da će isto to napraviti Egipćani. Nakon toga odlazimo u skupinu iz koje gotovo sigurno dolaze Danci s maksimalnim brojem bodova, a za njima netko od trojca Tunis, Bahrein i Belgija. 

Hrvatska bi kao druga iz skupine G odmah prvi susret drugoga kruga igrala protiv pobjednika skupine H, odnosno svjetskih prvaka Danaca. 

Može li Hrvatska bolje od ovog protiv Egipta?

Ukupno glasova:

Protiv Danaca nam treba pobjeda, ali i malo čudo

I tu je sad jasno da nam je potrebna pobjeda, no ona sama po sebi vjerojatno ne bi bila dovoljna. Naime, bilo kakva pobjeda Hrvatske od osam ili manje pogodaka razlike stavlja nas u nezavidnu poziciju.

Egipat i Danci igraju posljednji susret i tada bismo se morali nadati pobjedi opuštenog Egipta, koji će, ako negdje putem ne napravi kiks, već biti siguran u četvrtfinalu, čak s i porazom od devet ili manje pogodaka razlike. Zapravo, što bi veća bila pobjeda Hrvatske protiv Danske (a da je manja od devet razlike), to bi oni imali veće šanse da budu prvi, čak i s uvjerljivim porazom od Danaca.

Naravno, što veća pobjeda protiv Danske daje nam veće šanse. Tako, primjerice, naša pobjeda od šest pogodaka razlike daje Dancima imperativ da Egipćane moraju savladati s tri ili četiri da bi bili drugi u skupini.

Ima još dosta sličnih kalkulacija, ali činjenica je da mi bez pobjede od devet pogodaka razlike otvaramo našim konkurentima prostor za kalkulacije druge vrste, one na terenu.

Po svemu sudeći, trebamo pobjedu, a onda navijati za Egipat

Naravno, Hrvatska može savladati Dansku, no može li uistinu s devet pogodaka razlike? To zvuči poprilično kao znanstvena fantastika nakon što smo gledali utakmicu protiv Egipta. No, sjetimo se one nezaboravne Poljske, koja nam je dokazala da ništa nije nemoguće.

Sad je jasno da nam svaka manja pobjeda donosi situaciju u kojoj ćemo posljednjeg dana grupne faze morati navijati za Egipat.

I sve to uz uvjet da nitko od trojca Danska, Hrvatska i Egipat ne kiksa u nekoj od preostalih utakmica. Naravno, mi se imamo pravo nadati da će se to nekome od naših konkurenata dogoditi, no činjenica je samo jedna.

Hrvatska si je uvjerljivim porazom od Egipta šanse poprilično smanjila. No, igra se sve dok one postoje, zar ne?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider