Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za Dnevnik Nove TV

VIDEO Oni su vrhunski sportaši, a boluju od teške bolesti: Poslušajte njihovu priču

Kristina Tomić i Benedik Mioč su vrhunski sportaši koji bouju od dijabetesa.

Taekwondistica Kristina Tomić i nogometaš Benedik Mioč bave se vrhunski sportom, ali oboje boluju od dijabetesa. Nisu imali genetske predispozicije, pa je šok kad su spoznali tu dijagnozu, bio kudikamo veći.

"Dugo vremena nisam bila svjesna da se meni to događaja, nisam prihvatila da ću cijeli život imati dijabetes, nego sam godinu dana bila uvjerena da ću se izliječiti, da se meni to ne može dogoditi", priznaje Tomić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Mioč, koji ove sezone igra sjajno u dresu Slaven Belupa, otkrio je pak našem reporteru Marku Šepatu kako je saznao da ima dijabetes. Osjećao se loše, a spasila ga je činjenica da u obitelji ima medicinsku sestru koja je primijetila da je njegov šećer otišao iznad granice:

Ivan Perišić Izvor blizak Perišiću otkrio Englezima: Evo kad se vraća u Hajduk divider

"Medicinska sestra mi je rekla - Benedik, sretan ti rođendan. Dobro da si živ. Mi ne znamo kako si uopće s nama, kako funkcioniraš", otkrio je Mioč.

Priznaju da im je trebalo dosta vremena da krenu funkcionirati u normalnim okolnostima, morali su više nego ikad paziti na prehranu, educirati se, koristiti razne uređaje i uzimati inzulin, a sve bi to bilo puno teže bez podrške najbližih.

Mioč pak dodaje da je najveću potporu imao u surpuzi Matei koja se prisjetila teških početaka, i to samo nekoliko mjeseci nakon rođenja sina. Jedva je suspregnula suze, ali skupila je snagu i otkrila: 

"Nakon godinu dana smo spremni i nekako nismo spremni, pogotovo kad se vratim na taj trenutak – dolazite u bolnicu, gdje ste odveli zdravog supruga, on leži na krevetu, prispojen na sve aparate, a doktorica kaže – Ovo mu je drugi rođendan".

Kako se Tomić i Mioč nose s dijabetesom i kakvu poruku imaju za sve pogledaje u prilogu iznad teksta.


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider