Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mlada Dubrovčanka

Imamo novu europsku prvakinju! Petrunjela Pavić osvojila zlatnu medalju u džudu

Petrunjela Pavić nova je europska prvakinja u judu do 23 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska džudašica Petrunjela Pavić osvojila je zlatnu medalju na Europskom U23 prvenstvu koje se održava u Sarajevu.

Mlada 21-godišnja Dubrovčanka je osvojila zlato u kategoriji do 78 kg pobijedivši u finalu Njemicu Leu Schmidt.

gol expired Poms nakon velike pobjede: "Drugo poluvrijeme? Nemam pojma, nisam ga ni vidio, ali najvažnija su tri boda" divider

"Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje," kazala je Pavić koja je prošle godine u Mađarskoj osvojila srebro.

"Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu, pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku," poručila je.

gol expired VIDEO Ante Palaversa zabio na najtežem gostovanju u Francuskoj divider

Pavić je pokazala sigurnost od samog početka natjecanja kroz eliminacijske borbe. Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom čekala ju je neugodna Ukrajinka Julija Kurčenko s kojom je borba otišla u golden score. Odlično postavljena taktika donosi joj taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka.

gol expired Čačić nakon prvog poraza u prvenstvu: ''Rekao sam da ćemo patiti zbog Lige prvaka, nismo učinkoviti prema naprijed'' divider

U četvrtfinalu je nakon nešto manje od tri minute porazila Nizozemku Christinu Heck, a posljednja stanica do finala bila joj je Francuskinja Liz Ngelebeye. Nakon što je sjajno iskoristila nepažnju protivnice, kontrom povela borbu ubrzo je odličnom tranzicijom u parteru završila istu zahvatom držanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider