Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetla budućnost

Sjajni rezultati velikih hrvatskih nada: Ruše rekorde i stoje uz bok svjetskim senzacijama

Čini se da za hrvatsko plivanje dolaze bolji dani jer su pojavili novi mladi talenti s velikom perspektivom…

Nakon razdoblja u kojem u seniorskoj konkurenciji nije bilo značajnijih uspjeha, za hrvatsko plivanje - nadamo se - ipak slijede bolji dani. Dokaz tome pojava je nove generacije mladih plivačica i plivača, a neke od njih upoznajte u idućoj priči.

19-godišnja Ana Blažević pozornost na sebe skrenula je prije nešto više od dva mjeseca. U svojoj najjačoj disciplini, 200 metara prsno, srušila je više od 20 godina star državni rekord Mirne Jukić.

Ana Blažević srušila hrvatski rekord Mirne Jukić

"Fokus nam nikad nije bio na sami rekord i rezultat, ali veliki poticaj i rad stoje iza svega. S obzirom da je taj rekord bio star 20 godina, mislim da je bio dokaz da plivanje u Hrvatskoj ide u dobrom smjeru", kaže Blažević.

U dobrom smjeru definitivno ide sama. Tko zna, možda je i na putu ostvarenja ambicija one malene Ane, koja je nekoć školske praznike provodila plivajući pod budnim okom upravo Mirne Jukić.

Momčad Juventusa s Matthijsom de Ligtom Bayernov direktor posjetio Torino: Bavarci žele zvijezdu Juvea i ruše rekord divider

Ana, evo ovdje ste prije gotovo desetak godina bili u našem prilogu na Novoj TV.

"Htjela bih osvojiti medalju na Olimpijskim igrama i imati svjetski rekord", tada je kazala.

Dosta skromno, da se malo našalimo.

"Da, još uvijek mi je to cilj, kao i svakom plivaču. Ali, da mi je samo završiti karijeru sretna, pa što god da bude."

Mirnija od Sanje Popović

Kada je nastup na OI realan, možda na idućim?

"Da, ove iduće, za to se spremamo."

A svjetski rekord?

"Ha, ha, da, to se istom nadam, vidjet ćemo..."

Postava podcasta Utakmicu po utakmicu Podcast Utakmicu po utakmicu od ove sezone gledajte na gol.hr-u! divider

Posljednjih nekoliko godina radi s trenericom Klarom Šiljeg, koja je surađivala sa Sanjom Jovanovićem pa će povući usporedbu:

"Vrlo slične u usmjerenosti, u upornosti, u ljubavi prema plivanju", kaže Šiljeg.

"Razlika je samo u reakciji. Sanja bi planula isti tren, isti sekund, a Ana se skulira, vidite na licu da joj nije lako, ali nikad, nikad ne izreagira i uvijek kaže: 'A Bože moj'."

Jere Hribar tik uz svjetsku senzaciju

Hrvatski juniori i juniorke danas su se vratili s Europskog prvenstva u Rumunjskoj. Splićanin Jere Hribar osvojio je srebro u disciplini 50 metara slobodno i na postolju završio tik uz svjetsku senzaciju Rumunja Davida Popovicija, dok je Jana Pavalić uzela broncu u disciplini 50 metara leptir.

gol expired Jako loša vijest: Dragulj hrvatskog nogometa teško se ozlijedio, a još jučer mogao se prodati za silne milijune divider

„Prva velika medalja, nemam pojma šta da kažem, tamo u Rumunjskoj pored dvostrukog svjetskog prvaka. Nezamisliv osjećaj, atmosfera na bazenu skoro neviđena“, ističe Hribar.

Jana Pavalić osvojila broncu

"Bio je dosta veliki pritisak jer kao prvo nisam bila ful u treningu za ovo i nisam se baš pripremala. Ali jako sam zadovoljna kako je ispalo na kraju i stvarno sam super rezultat ostvarila", kaže Pavalić.

Bude li sve kako treba - super rezultate jednog će dana ostvarivati i na seniorskoj razini...

„Moji iskreni ciljevi su sljedeće godine plivati normu za Olimpijadu, na 50m slobodno."

Hirbar dodaje:

"Dolazi neki novi val mladih plivača, nove generacija, uči se mnogo i, eto, moje neke ambicije su da prođem na Olimpijadu i kasnije europsku ili svjetsku medalju. Korak po korak.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider