Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva nesreća

Jako loša vijest: Dragulj hrvatskog nogometa teško se ozlijedio, a još jučer mogao se prodati za silne milijune

Dragulj Lokomotive i hrvatskog nogometa Lukas Kačavenda teže se ozlijedio i morat će na operaciju…

Loše vijesti stižu iz Lokomotive. Prema još uvijek neslužbenim informacijama, čini se da će dragulj Lokosa i hrvatskog nogometa Lukas Kačavenda morati na operaciju koljena i propustit će cijeli prvi dio sezone.

Kačavenda se ozlijedio na pripremama Lokomotive u Nizozemskoj, u pitanju su bili prednji križni ligamenti, no činilo se da nije riječ o težoj ozljedi i da će se ubrzo vratiti na travnjak.

Kačavenda se teško ozlijedio i mora na operaciju

Međutim, povratkom u Zagreb napravio je temeljitiji liječnički pregled. Kako pišu Sportske novosti, magnetska rezonanca pokazala je da će 19-godišnji veznjak morati na operaciju.

Nakon operacije slijedi višemjesečna rehabilitacija i prema prvim prognozama tek u drugom dijelu sezone zaigrat će ponovno natjecateljski nogomet.

Veliki je to udarac za Lokomotivu i mladog hrvatskog reprezentativca, kojem mnogi predviđaju zvjezdanu karijeru.

Veliki talent Lokomotive Lukas Kačavenda

Kačavenda je najvrjedniji igrač Lokomotive, na Transfermarktu je procijenjen na pet milijuna eura, no Lokomotiva je još u zimskom prijelaznom roku za njega mogla utržiti i znatno više.

Genoa je navodno nudila čak osam i pol milijuna eura, no transfer se nije ostvario.

"Mislim da nije pametno ići jako mlad van, pogotovo ne u Italiju gdje mladi igrači ne dobivaju veliku šansu i mislim da sam donio pametnu odluku što sam ostao u Lokomotivi", izjavio je tada Kačavenda za Dnevnik Nove TV i dodao kako mu nije bilo lako donijeti tu odluku, ali i da ne žali za tim.

Odbio lukrativan transfer i radije ostao u Lokomotivi

"U ovim godinama ne možete gledati novac, nego razvoj mene kao igrača i zadovoljan sam svojom odlukom. Neću žalit za njom", izjavio Kačavenda još početkom veljače.

Još jednom se pokazalo koliko je nogomet nepredvidiv i kako je teško razlučiti što je u određenom trenutak ispravan potez. To se nikad ne zna. Nadajmo se da će se Kačavenda uspješno oporaviti te da ozljeda neće ostaviti trajnije posljedice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider