Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Počinje svjetsko prvenstvo

Hrvatski vaterpolisti: "Imamo jedan cilj u Dohi, a kasnije ćemo razmišljati što dalje"

Hrvatski vaterpolisti otputovali su na Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Hrvatski vaterpolisti danas su odletjeli iz Zagreba u Dubai u kojem će boraviti do 2. veljače i ondje odigrati tri pripremne utakmice s momčadima Italije i Grčke.

Nakon toga sele u katarsku prijestolnicu Dohu, gdje se nadaju novoj medalji na Svjetskom prvenstvu, ili što je još važnije- osiguranju plasmana na Olimpijske igre.

"Moramo napraviti sve da hrvatska reprezentacija bude u Parizu to je osnovni cilj, moramo igrati Olimpijske igre, to hrvatski vaterpolo zaslužuje i mi to moramo napraviti. Kako će to biti i koji će biti put u Dohi, to ćemo tek vidjeti. To je prvi i osnovni cilj, a kasnije ćemo vidjeti i razmišljati o nečemu što nam slijedi dalje“, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

Za Pariške Igre ostala su još četiri slobodna mjesta, što znači da Barakude moraju završiti među četiri reprezentacije najbolje plasirane uz one koje su se već plasirale u Pariz, a to su domaćin Francuska, zatim Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španjolska, Južnoafrička Republika i Australija. Izbornik je na put poveo 15 igrača.

U odnosu na nedavni Euro, nema vratara Tonija Popadića, ni Luke Bukića zbog operacija, a među 15 je vratar Anić, ali i kapetan Ivan Krapić, koji je Euro odgledao kao član stožera.

"Trudio sam se da budem podrška momcima s klupe, da bude pozitiva, da bude dobar naboj i nadam se da sam pridonio barem malo da rezultat bude dobar. Kažem, mogao je biti i bolji. Nema smisla na to se vraćati, ali kažem, drago mi je što sam opet u vodi i najbitnije od svega jest - napraviti pravi rezultat. Tko je u vodi tko na tribini je apsolutno nebitno. Svi gledamo i razmišljamo na taj način.

Optimističan uoči Svjetskog prvenstva je i Loren Fatović.

"Stvarno smo svi kao jedan, što se tiče stožera i što se tiče igrača svi guramo prema istom. Siguran sam da će tako biti i u Dohi.“

Iako je tek nedavno završilo Europsko prvenstvo, najbolji strijelac reprezentacije Jerko Marinić Kragić naglasio je kako mjesta umoru nema.

„Hrvatska reprezentacija zna koliko vrijedi. To smo pokazali sada na Europskom prvenstvu, kao što su rekli izbornik i kapetan, cilj je uvijek borba za medalju. To smo potvrdili i sad na Euru. Naravno uz želju i da gazimo dalje.“

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u Dohi igrati u skupini A s momčadima Australije, Španjolske i JAR-a. Prvu utakmicu protiv Australije igrat će 5. veljače u 11.30 sati po hrvatskom vremenu, slijedi "repriza" finala Europskog prvenstva protiv Španjolske 7. veljače, a posljednji susret igra se 9. veljače protiv Južnoafričke republike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider