Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vukičević pozitivan nakon testa

Hrvatski vaterpolist ima koronavirus: Cijela reprezentacija završila u izolaciji

Dio nalaza nekolicine igrača je negativan, a ostali rezultati testova očekuju se unutar 24 sata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus koji je već pola godine prisutan u cijelom svijetu, nije uz sve poduzete mjere opreza zaobišao niti hrvatsku vaterpolo reprezentaciju, koja se od 10. do 15. kolovoza pripremala u Korčuli. Zaražen je Ante Vukičević.

Svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s dr. Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporučena određena mjera izolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a.

Dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.

gol expired Poljaci: Josip Juranović zaražen koronavirusom divider
 

''Zaraza se nije proširila na rođendanskoj proslavi''

U jednom dijelu medija su se međutim pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvještavanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo:

''Prije svega, ljubazno molim da se ne šire dezinformacije. Istina je da unutar Hrvatske vaterpolo reprezentacije imamo igrača pozitivnog na koronavirus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše reprezentacije nisu bili, a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime, ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Korčuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza', rekao je izbornik Ivica Tucak, te dodao:

''U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli.

Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam s obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije'', pojasnio je Ivica Tucak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider