Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko ima reference...

HRS putem javnog natječaja traži novog izbornika: Červar ostaje na klupi Kauboja?

Hrvatski rukometni savez odlučio se na čudan potez u potrazi za novim izbornikom reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Kaubojima je vrlo brzo novi izazov - dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore. Ostaje li Lino Červar ili dolazi li netko drugi? Rukometni savez odlučio je stati na kraj kalkulacijama i povući pomalo neobičan potez.

"Idući tjedan ćemo imati upravni odbor i na upravnom odboru ćemo definirati kriterije i raspisati natječaj. Nakon toga ćemo vidjeti tko će biti novi izbornik", prekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Prvi se put javnim natječajem bira izbornik reprezentacije, a HRS se na javni natječaj odlučio kako bi izbjegao pritiske i priče oko novog izbornika.

"Ne vidim ništa sporno u tome i kada bude natječaj vidjet ćemo tko će se javiti. Odredit ćemo kriterije i onda ćemo izabrati tko najviše odgovara kriterijema na javnom natječaju", dodao je Grahovac.

Javni natječaj nije sporan ni kolegi novinaru Draženu Pineviću.

"Natječaji uvijek zažive, samo je pitanje kriterija koji će biti unutra. Sigurno da će se određeni kriteriji sa stručne strane morati zadovoljiti. Stručni, rezultatski, vjerojatno neće imati baš svi u natječaju, tako da postoji stručna komisija u savezu koja će odlučiti, a jedino što je važno je da taj koji bude ima podršku svih u savezu", rekao je Pinević.

I dok su se rukometaši i stručni stožer vratili svojim poslovima u klubovima, u medijma se i dalje nagađa tko bi mogao biti novi izbornik. Uz Červara se spominju i neki bivši izbornici, ali i njegov pomoćnik Zlatko Saračević.

"Ja sam u PPD Zagrebu i koncentriran sam na Zagreb. Moje je mišljenje da ne treba duplati posao i po meni je bolje da ostanem tu u Zagrebu, treniram i budem koncentriran na to", rekao je Sarač.

Da Lino Červar nije gotova priča, misli i njegov pomoćnik.

"Još on nije ništa definitivno rekao. Bio je vruć nakon utakmice sa Francuskom. Rekao je da će o svemu dvadesetak dana razmisliti, da će sam sa sobom popričati, pa će onda donijeti odluku", dodao je Saračević.

Kakav će biti plan Saveza, hoće li u dvije predstojeće utakmice Červar voditi Kauboje i koji će biti kriteriji za novog, odnosno starog izobrnika, bit će puno jasnije sljedeći tjedan nakon što rukomeni savez objavi natječaj sa svim uvjetima koje bi izbornik trebao ispuniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider