Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Završna faza priprema

Hrvatski rukometaši koncentrirani samo na jedno: ''To nam je jako bitno''

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom zadnji je tjedan priprema uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. U ovom trenutku koncentrirani su na Island s kojim će odigrati prvu utakmicu. Izbornik Červar zadovoljan je pomlađenom momčadi od koje očekuje visoku motiviranost, upornost i borbu.

Hrvatski rukometaši (GOL.hr)

Puni entuzijazma, želje i volje rukometaši se zagrijavaju za nastup na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2019.

''Jako smo zadovoljni, najbitnije da nemamo ozljeda'', poručio je Domagoj Duvnjak, dok je Lino Červar rekao sljedeće:

''Zaista su gladni uspjeha i trude se. Tjeramo ih nekad i preko mjere, ali ne žale se, to je dobar znak.''

Kao dio priprema u prijateljskim će utakmicama ovog vikenda u porečkoj Žatici odmjeriti snage s Italijom i Crnom gorom. Odlična je to prilika da se isprobaju svi igrači i da se sustav igre razvije i usavrši.

''Naravno da ćemo neke stvari skrivati, da nećemo sve otkriti, ali generalno nekakvu igru ćemo prikazati'', izjavio je Zlatko Horvat.

''Dečki su fenomenalni, stvarno odlično rade. Hrvatski rukomet ima stvarno jednu veliku, odličnu budućnost'', nadodao je Duvnjak.

Iako je lider ekipe, s Duvnjakom će, zbog ozljeda, izbornik racionalno. Najvažniji cilj je da ostane zdrav.

''Osjećam se dobro, imao sam dobru polusezonu u Njemačkoj, nije bilo nikakvih ozljeda, odigrao sam sve utakmice i to me jako veseli'', izjavio je Duvnjak.

13. uzastopni nastup na SP-u

Odlaskom u München Kauboji će upisati svoj 13. uzastopni nastup na Svjetskom prvenstvu. Prva ih čeka utakmica protiv Islanda.

''Prva utakmica nam je jako bitna, imamo jako nezgodnu grupu s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom. I ta prva utakmica je jako bitna da se uđe u turnir s pobjedom, a onda će biti sve puno lakše'', mišljenja je Duvnjak.

Istog mišljenja je i izbornik Červar, koji u Islanđanima vidi ozbiljnog protivnika. Po opasnosti, kaže, čak ravnog Španjolskoj.

''Njihov glavni forte, najjači adut je tranzicija i kontranapad, te čvrsta zona. Imaju nekoliko vrlo  dobrih igrača kao što su Palmarsson, Sigurdsson i Gustavsson'', rezonirao je hrvatski izbornik.

Primarni cilj

Primarni cilj je biti među prvih sedam kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

''Nikoga se ne treba bojati, ali sve treba cijeniti i nikoga se ne smije podcijeniti. Mislim da mi nemamo prava da mislimo da smo favoriti, jer to onda obično loše završi'', izjavio je Červar.

Kontinuitet dobrih nastupa postoji. Nekad je to dovoljno za medalju, nekad nije. Ipak, činjenica je da devet godina nije bilo nastupa u finalu.

''U sportu treba imati i dosta sreće da se dođe do kraja, nadam se da će ovog puta to biti. Nezahvalno bi bilo reći da ćemo osvojiti medalju zato što ima stvarno jako dobrih i odličnih ekipa, koje će ići tamo s istim ciljem kao i mi'', rekao je Duvnjak.

Svjetsko prvenstvo počinje 10. siječnja, Hrvatska prvu utakmicu igra dan kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider